Како да ја вратите Outlook Express (и Internet Explorer)

Чекор по чекор инструкции

Outlook Express е прекинатиот е-мејл и клиент за новости вклучен со Internet Explorer верзиите 3.0 до 6.0. Како таква, таа беше во комплет со неколку верзии на Microsoft Windows, од Windows 98 до Windows Server 2003 и беше достапна за Windows 3.x, Windows NT 3.51 и Windows 95. Outlook Express е друга апликација од Microsoft Outlook . Сличните имиња доведоа до тоа многу луѓе неправилно да заклучат дека Outlook Express е скратена верзија на Microsoft Outlook. Преземањата на Outlook Express сè уште се достапни.

Ако Outlook Express се активира

Ако Outlook Express почнува да се однесува на необјасниви, но вознемирувачки начини, тогаш нов почеток може да ги претвори работите наоколу.

За жал, повторно инсталирање на Outlook Express (и Internet Explorer) често не е толку лесно претпријатие. Како програма која доаѓа со Windows, почнувајќи со нова инсталација на Outlook Express обично значи да се започне со нова инсталација на Windows. Не е место каде што сакате да одите, нели?

Како да ја вратите Outlook Express (и Internet Explorer)

За среќа, можете да инсталирате нова копија од Outlook Express ако можете да направите Windows да верува дека она што го инсталирате е нова верзија. Ова ќе значи различни работи на различни системи, затоа бидете сигурни дека ќе го добиете правото преземање и инсталирајте ја вистинската верзија:

Повторно инсталирајте Outlook Express и Internet Explorer 6 SP 1

За да го инсталирате Internet Explorer и Outlook Express на системи различни од Windows XP со SP 2:

Outlook Express кон Outlook