Како да се најавите SMTP сообраќај за да го решите проблемот со Windows Mail

Ако одеднаш најдете дека може да добиете, но повеќе не праќате пошта во Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express, вие сте збунети. Тоа Outlook Express е збунет, исто така, е јасно кога ќе ги видите пораките за грешки со броеви некаде над 0x800CCC01.

Но, не сите се губат. Првиот чекор за повторно воспоставување на вашата способност да праќате е-пораки е да откриете што е погрешно (особено откако сте ги провериле сите ваши подесувања и обичните лекови не помагаат) и вклучува создавање на дневник на сите SMTP сообраќај. Користејќи го овој детален список на она што го правеа Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express и како реагира серверот, може да ви помогне да го идентификувате - и лекот - проблемот.

Пријавете го SMTP сообраќајот за да ги решите проблемите со праќање е-пошта

Сега направете SMTP сообраќај за Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express, за да ви помогнеме да ги решите проблемите со испраќање:

Сега, обидете се да испратите е-пошта во Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express.

Пронајдете ја датотеката за лог на Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express SMTP

Пронаоѓањето на датотеката за дневник создадена при процесот може да биде најтешката задача. Можете да го најдете во вашата папка на Windows Mail или во Outlook Express продавницата (таа се нарекува "WindowsLiveMail.log" за Windows Live Mail и "Smtp.log" за Windows Mail и Outlook Express) или користете Windows пребарување на датотеки за да барате датотека наречен "WindowsLiveMail.log" или "Smtp.log". Ако SMTP серверот враќа порака за грешка, тука е она што може да значи .