Како да додадете нов пошта на Gmail

Слушнете звучно известување кога ќе пристигнат нови пораки од Gmail

Кога сте на Gmail.com, новите пораки не активираат звучно известување. Постојат неколку начини на кои можете да одите за добивање на звук за известување за Gmail, но методот што ќе го одберете зависи од тоа како пристапувате до вашата пошта.

Ако користите Gmail преку е-пошта клиент за превземање, како што е Microsoft Outlook, Thunderbird или eM Client, ќе направите промена на звукот од тие програми.

Известување за појавување на Gmail

Можете да го поставите Gmail да прикажува скокачко известување кога ќе пристигнат нови е-пораки во Chrome, Firefox или Safari кога сте пријавени на Gmail и отворете го во прелистувачот. Само вклучете го тоа поставување во Gmail Settings > General > Desktop Notifications . Известувањето не е придружено со звук. Ако сакате да слушнете нови звуци на е-пошта кога користите Gmail со вашиот веб прелистувач, можете да го направите тоа, само во Gmail.

Овозможете го новиот Mail Mail за Gmail

Бидејќи Gmail не поддржува притисок на звучни известувања преку вашиот веб прелистувач, мора да инсталирате програма од трети страни, како што е Notifier за Gmail (проширување на Chrome) или Gmail Notifier (програма за Windows).

Ако користите Gmail Notifier, можеби ќе треба да дозволите помалку безбедни апликации за пристап до вашата Gmail сметка пред да може програмата успешно да се логира во вашата сметка. Треба исто така да бидете сигурни дека IMAP е овозможен во Gmail во поставките Forwarding и POP / IMAP.

Ако го користите нотификаторот за продолжување на Gmail Chrome:

  1. Десен-клик на иконата за проширување до лентата за навигација на Chrome и изберете Опции .
  2. Скролувајте надолу до делот Известувања и уверете се дека е избрано звукот за предупредување за нови пораки .
  3. Променете го звукот користејќи го паѓачкото мени.
  4. Излези го прозорецот кога ќе завршиш. Промените се зачувуваат автоматски.

Ако користите Gmail Notifier за Windows:

  1. Десен-клик на програмата во областа за известување и изберете Preferences.
  2. Проверете дали опцијата за предупредување за звук е проверена.
  3. Кликни Избери звучна датотека ... за да одбереш звук за известување за нови Gmail пораки.

Забелешка: Gmail Notifier само поддржува користење на WAV- датотеки за звукот. Ако имате MP3 или некој друг вид на аудио датотека што сакате да ја користите за Gmail известување звук, стартувајте го преку бесплатна аудио конвертор на датотеки за да ја зачувате во WAV формат.

Како да го смените Gmail известувањето Звуци во други е-пошта клиенти

За корисници на Outlook, можете да овозможите звуци за известување за нови е-пораки во менито FILE > Опции > Пошта , со опцијата Play a sound од делот Пристигнување порака . За да го промените звукот, отворете го контролниот панел и побарајте звук . Отворете го аплетот за контролен панел за звук и модифицирајте ја опцијата Нов пошта за известување од јазичето Звуци .

Корисниците на Mozilla Thunderbird можат да поминат низ сличен процес за да ја сменат новата бучава за алармирање по пошта.

За други клиенти за е-пошта, погледнете некаде во менито Поставки или Опции . Не заборавајте да користите конвертор на аудио датотеки ако вашиот звук за известување не е во правилниот аудио формат за програмата.