Како да го надминете Ieframe.dll Грешки

Упатство за решавање на проблеми за Ieframe.dll грешки

Датотеката DLL ieframe.dll е поврзана со Internet Explorer. Во многу случаи, инсталацијата на Internet Explorer предизвикува грешки во ieframe.dll да се појават.

Други причини вклучуваат вируси, одредени надградби на Windows , неточни поставки за заштитен ѕид, застарени безбедносни софтверски апликации и друго.

Грешки Ieframe.dll се прилично различни и навистина зависат од причината за проблемот. Некои од најчестите грешки поврзани со ieframe.dll се прикажани тука:

Res: //ieframe.dll/dnserror.htm# Датотеката не е пронајдена C: \ WINDOWS \ SYSTEM32 \ IEFRAME.DLL Не можам да ја најдам датотеката ieframe.dll

Повеќето видови на ieframe.dll "не се пронајдени" или "исчезнати" се појавуваат кога користите Internet Explorer или додека користите Visual Basic.

"Res: //ieframe.dll/dnserror.htm" и сродни пораки се многу почести и се појавуваат во самиот прозорец на Internet Explorer.

Пораката за грешка ieframe.dll се однесува на Internet Explorer на било кој од оперативните системи на Microsoft кои поддржуваат било која верзија на прелистувачот, вклучувајќи ги и Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista и Windows XP .

Како да го надминете Ieframe.dll Грешки

Важна забелешка: Не, под никакви околности, да ја преземете ieframe.dll датотеката DLL поединечно од која било DLL-локација за преземање. Постојат многу причини дека симнувањето на DLL од овие сајтови никогаш не е добра идеја .

Забелешка: Ако веќе сте превзеле ieframe.dll од една од овие сајтови за преземање на DLL, отстранете ја од каде и да го ставите и продолжете со следните чекори.

  1. Рестартирајте го компјутерот освен ако веќе не сте го сториле тоа. На ieframe.dll грешка може да биде необичен и едноставен рестарт може целосно да го расчисти.
  2. Ажурирајте до најновата верзија на Internet Explorer . Без разлика дали пропуштате ieframe.dll или ако добивате порака за грешка во прелистувачот, преинсталирате или ажурирате со најновата верзија на Internet Explorer, ги реши проблемите на многу корисници со ieframe.dll.
  3. Користење на Visual Basic? Ако е така, сменете ја референцата за Microsoft Internet Controls од постоечкиот ieframe.dll до shdocvw.ocx . Зачувајте го вашиот проект и потоа повторно отворете го.
  4. Рестартирајте го вашиот рутер , прекинувач, кабелски / DSL модем и сè друго што се користи за да комуницирате на интернет или на други компјутери на вашата мрежа. Може да има проблем во еден од овие парчиња на хардвер кој може да го реши едноставното рестартирање.
  5. Скенирајте го целиот компјутер за вируси . Понекогаш, ieframe.dll грешка ќе се појави кога вашиот компјутер е заразен со одредени видови на вируси. Користете го вашиот антивирусен софтвер за да направите целосен скенирање на системот за вирусни инфекции.
  1. Оневозможете го Windows Firewall ако имате инсталирано друг заштитен ѕид. Вклучувањето на две апликации на огнениот ѕид во исто време може да предизвика проблеми.
    1. Забелешка: Дури и ако сте сигурни дека заштитниот ѕид на Windows е оневозможен, проверете повторно. Некои Мајкрософт безбедносни надградби се познати повторно да им овозможат на огнениот ѕид автоматски, дури и ако имате постоечки заштитен ѕид овозможен во друга безбедносна софтверска програма.
  2. Ажурирајте ги сите не-Microsoft заштитен ѕид и друг безбедносен софтвер на вашиот компјутер. За некои безбедносни ажурирања од Microsoft се знае дека предизвикуваат проблеми со безбедносен софтвер од други производители, кои тие продавачи се одговорни за решавање. Проверете ги нивните веб-страници за надградби или пакети за услуги и инсталирајте ги сите достапни.
    1. Забелешка: Ако веќе извршувате целосно ажурирана верзија на Вашиот безбедносен софтвер, пробајте деинсталирање и потоа повторно инсталирајте го софтверот . А чиста инсталација може да престане дека nagging ieframe.dll порака за грешка.
  3. Инсталирајте ги достапните надградби на Windows . Точно е дека некои претходни надградби од Microsoft всушност можат да предизвикаат некои ieframe.dll грешки, но инсталирањето на понови надградби, особено оние во самиот софтвер за Windows Update, може да помогне во решавањето на проблемот.
  1. Исчистете ги привремените Интернет-датотеки во Internet Explorer . Некои проблеми со ieframe.dll може да имаат врска со проблемите со пристап до постоечките привремени интернет-датотеки.
  2. Зголемете ја фреквенцијата што ја проверува Internet Explorer за нови верзии на веб страници. Ако стандардното поставување е премногу ретко и има проблеми со одредени страници, може да видите ieframe.dll и сродни грешки.
  3. Оневозможете додатоци на Internet Explorer еден по еден . Еден од вашите инсталирани додатоци може да предизвика проблем со ieframe.dll. Селективно нивно онеспособување ќе ви покаже кој, ако има, предизвикува проблеми.
  4. Поставете ги опциите за безбедност на Internet Explorer назад до нивните стандардни нивоа . Некои програми, па дури и некои ажурирања од Microsoft, понекогаш ќе прават автоматски промени во вашите безбедносни поставки на Internet Explorer.
    1. Погрешните или претераните поставки за безбедност понекогаш може да предизвикаат проблеми со ieframe.dll. Враќањето на овие поставки на нивните стандардни нивоа може да ја коригира вашата проблематика.
  5. Поместете ја папката за привремени интернет фајлови на IE на неговата стандардна локација . Доколку папката за привремени интернет фајлови во Internet Explorer е преместена од нејзината првична локација, плус и заштитениот режим и филтерот за фишинг се овозможени, грешката ieframe.dll ќе се појави.
  1. Оневозможете го филтерот за фишинг во Internet Explorer . Ова не е големо долгорочно решение ако немате друг фишинг-филтер инсталиран, но знае дека исфрлањето на фишинг-филтерот на IE е коригирање на ieframe.dll проблеми во некои ситуации.
  2. Оневозможи заштитен режим во Internet Explorer . Функцијата заштитен режим во Internet Explorer може, во некои многу специфични ситуации, да биде вклучена во генерирање на порака за грешка ieframe.dll.

Треба повеќе помош?

Погледнете Get More Help за информации за контактирање на мене во социјалните мрежи или преку е-пошта, објавувањето на форуми за техничка поддршка и многу повеќе. Бидете сигурни да ме известите точната ieframe.dll порака за грешка што ги гледате и кои чекори, доколку ги има, веќе сте земени за да го поправите проблемот.

Ако не сакате сами да го поправите овој проблем, дури и со помош, видете Како да го добијам мојот компјутер фиксен? за целосна листа на вашите опции за поддршка, плус помош со сè на патот, како да пронајдете трошоци за поправка, да ги извадите вашите датотеки, да одберете услуга за поправка и многу повеќе.