Како да ажурирате Internet Explorer

Како да се надгради на Internet Explorer 11, најновата верзија на IE

Можеби сакате да го ажурирате Internet Explorer за било која од неколку различни причини. Можеби сте слушнале дека "Мајкрософт" објави нова верзија на нивниот веб прелистувач и би сакале да го пробате. Ќе треба да го ажурирате Internet Explorer за да го направите тоа.

Можеби се занимавате со проблем со Internet Explorer и други чекори за решавање проблеми не функционираа. Во многу случаи како ова, можете да го ажурирате IE и проблемот може да исчезне.

Без оглед на причината зошто сакате, тоа е многу лесно да се направи.

Совет: Во случај да се прашувате-не, не треба да ја деинсталирате вашата актуелна верзија на IE за да го ажурирате Internet Explorer до најновата верзија. Ажурираната верзија ќе го замени застарениот инсталиран во моментов.

Како да ажурирате Internet Explorer

Можете да го ажурирате Internet Explorer со преземање и инсталирање од Microsoft:

Преземи го Internet Explorer [Мајкрософт]

Страница за преземање на Internet Explorer за Windows 7.

Ако го прашате, пронајдете го јазикот од списокот на нивното место (на пример, на англиски), изберете ја верзијата што сакате да ја преземете (се однесува на вашата верзија на Windows ), а потоа допрете го или кликнете на копчето Преземи го Internet Explorer <верзија> .

Забелешка: Ако ви се дадени две линкови за преземање - за 32-битни и 64-битни верзии на Windows, прочитајте го ова ако не сте сигурни кој да го одберете.

Совет: Преземањата со кои сум поврзан погоре се целосните, офлајн верзии, што значи дека сите инсталациски датотеки што ви се потребни се вклучени во преземањето. Добредојдовте да ја користите онлајн верзијата што ја нудат овде, но офлајн е најдобро ако имате проблеми со тековната инсталација на IE или сакате да ја ставите датотеката на флеш драјв или некои други медиуми.

Важно: Треба само да го ажурирате Internet Explorer од Microsoft! Неколку легитимни веб-страници нудат преземање на Internet Explorer, но многу не-толку легитимни веб-страници исто така прават. Вашиот најдобар залог е да го ажурирате ИЕ директно од развивачот на прелистувачот-Microsoft.

Тоа е навистина сè што има за тоа. Internet Explorer ќе се ажурира (или надградува) автоматски, сочувајќи ги сите ваши омилени, колачиња, историја на форма и зачувани лозинки совршено непроменети.

Поединечните надградби на Internet Explorer, како оние што може да ги видите на Patch вторник, кои ги корегираат малите грешки или ги поправаат безбедносните проблеми, секогаш се добиваат најдобро преку Windows Update .

Која е најновата верзија на Internet Explorer?

Најновата верзија на Internet Explorer е IE11.

Погледнете каква верзија на Internet Explorer имам? ако не сте сигурни дали сте во тек.

Прозорецот "За Internet Explorer".

Во повеќето случаи, најновата верзија на Internet Explorer автоматски ќе се инсталира во одреден момент по неговото пуштање преку Windows Update.

Погледнете Како да инсталирам надградби на Windows? за помош во тоа.

Прелистувач на работ на Мајкрософт

Internet Explorer на крајот ќе биде заменет со прелистувач наречен Edge (порано Спартан), кој во моментов е достапен само во Windows 10 .

Мајкрософт Еџ.

Edge не е достапен како преземање од Microsoft за било која верзија на Windows. Тоа е вклучено како дел од Windows 10 и така е достапно само ако користите Windows 10.

Погледнете Каде можам да преземам Windows 10 ? ако сте заинтересирани да го испробате Edge во Windows 10, но сеуште не ја имате оваа верзија на Windows.

IE поддршка во Windows 10, 8, 7, Vista, & amp; XP

IE11 е вклучен во Windows 10 и Windows 8.1 . Можете исто така да инсталирате IE11 во Windows 7 со преземање и инсталирање на тоа како што е наведено погоре.

Ако сè уште користите Windows 8 , IE10 е најновата верзија на IE што можете да го користите. IE11 е вклучен во бесплатниот Windows 8.1 ажурирање. Погледнете како да се ажурираат на Windows 8.1 за помош со тоа.

Најновата верзија на Internet Explorer за Windows Vista е IE9, достапна за преземање тука (изберете Windows Vista од паѓачкото мени). За Windows XP, Internet Explorer излегува на IE8, достапен од страната за преземање на IE8.

Забелешка: Доколку се обидете да ги преземете оние верзии на Internet Explorer на верзијата на Windows која веб прелистувачот не е компатибилна со (на пример, ако пробате да добиете IE8 во Windows 8.1), прво ќе добиете друга страна, но може само кликнете на чекорите за да го преземете во секој случај.

Не сум сигурен која верзија на Windows е инсталирана на вашиот компјутер? Погледнете каква верзија на Windows имам? за лесни инструкции за откривање на тоа.

Имате проблеми Ажурирање на Internet Explorer?

Погледнете Get More Help за информации за контактирање на мене во социјалните мрежи или преку е-пошта, објавувањето на форуми за техничка поддршка и многу повеќе.

Дозволете ми да знам точно проблемот што го имате со ажурирањето на IE, што го користите оперативниот систем Windows, верзијата на IE што ја имате сега, и онаа на која се обидувате да надградите.