Големи бесплатни зимски шаблони за Microsoft Word и PowerPoint

Оваа зима можете да внесете малку сезонска инспирација во вашите настани и презентации користејќи ги овие бесплатни шаблони за флаери со зимски теми, покани, слајдови и канцелариски материјал за Microsoft Word и PowerPoint. Овие се не-празник поврзани, иако тие сигурно може да се вработи за вашиот празник дефиниција потреби, како и.

Меѓутоа, ако овие шаблони поврзани со зимата не се сосема она што го барате и сакате да одите со одредена тема за празници, можете да ги најдете и бесплатните Шаблони за одмор на Мајкрософт за да ги преземете .

01 од 08

Шаблон за зимски флаери за Microsoft Word

Microsoft Word

Рекламирајте го вашиот следен настан - забава со зимска краткоденица е идеја - со користење на Winter Party Flyer за Microsoft Word.

Зимската краткоденица се однесува на односот на земјата и сонцето. Ако го прославите ова време од годината, ова може да биде одлична алатка за добивање на зборот. Дури и ако не, ова е разноврсна дефиниција за зимски прослави на многу видови. Повеќе "

02 од 08

Слајдови за снегулки за Microsoft PowerPoint

PowerPoint

Овој шаблон за дизајн на снегулка за PowerPoint е одличен сезонски избор за вистинска презентација. Насловот слајд на дефиниција е потемна сина, но слајдовите со содржини се посветли сини што ќе ја разубават вашата презентација. Сликата како оваа може да биде убава во PowerPoint, бидејќи има влијание без надмоќна порака на вашиот текст. Повеќе "

03 од 08

Шаблон за зимски флаери за Microsoft Word

Microsoft Word

Еве уште еден зимски флаер што ќе се користи во текот на сезоната, во кој е вклучен скијач.

Запомнете дека сликите или другите елементи може да се исклучат или да се елиминираат целосно од шаблони. Со комплексен дизајн, како што е билтенот, запомнете дека можете да го обновите изгледот за вашите специфични потреби. Повеќе "

04 од 08

Флаер за снежен човек за Microsoft Word

Microsoft Word

Мајкрософт има многу одлични шаблони за зимската сезона. Еве една третина со стилизиран снежен човек дизајнер кој може да одговара на тонот што го барате и дека другите не се вклопуваат. Повеќе "

05 од 08

Покана за зимска забава за Microsoft Word

Microsoft Word

Овој образец ви дава снежна тема за да одговарате на флаер за снешко достапни на веб-страницата на Microsoft.

Овие покани се печатат два на една страница. Картичките се 4,25 инчи со големина од 5,5 инчи (големина А2). Овој шаблон работи со Avery 3379, 5315, 8315 и 8317. Повеќе »

06 од 08

Холи лист Воден печат канцелариски материјал за Microsoft Word

Microsoft Word

Иако овој шаблон е означен како канцелариски материјал за одмор, дизајнот на свето лист може да помине за секоја употреба во зима, без да биде врзан за празник.

Веројатно ќе помислите на многу апликации за оваа зимска идентитет. Тоа е убава опција за зимски проект, бидејќи има едноставни елементи и лесно може да се прилагоди. Повеќе "

07 од 08

Зимска Канцеларија за Microsoft Word

Microsoft Word

Иако овој дефиниција за канцелариски материјал содржи поздрав текст поздрав, можете лесно да го промените ова да биде не-празник специфични. Колажот на зимски спортови ја прави зимски соодветно. Повеќе "

08 од 08

Зимска Poinsettia Ви благодариме картичка

Microsoft Word

Poinsettia може да се поврзе најчесто со празниците, но тоа не мора секогаш да биде. Овој шаблон за благодарност со картичка со едноставен дизајн на poinsettia добро се подложува на секоја зимска намена - и, се разбира, може да биде одлично за пост-одмор ви благодарам пораки. Повеќе "