Блокирај Испраќач во Windows Live Mail или Outlook Express

Блокирај ги испраќачите за да ги намали досадните пораки

Outlook Express е прекинатиот е-пошта клиент кој беше вклучен со Windows 98, Me, 2000 и Windows XP. Windows Live Mail е откажан клиент за е-пошта кој беше дизајниран да работи на Windows 7 и Windows 8. Компатибилен е со Windows 10. Windows Mail е клиент за е-пошта вклучен во Windows Vista, 8, 8,1 и 10 оперативни системи.

Многу пораки се примаат секој ден, а некои од нив не се добредојдени. Ако најдете многу од овие несакани пораки од истиот испраќач, можете лесно да ја блокирате целата пошта од тој испраќач во Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express.

Блокирај Испраќач во Windows Live Mail

За да додадете испраќач на вашата листа на блокирани испраќачи во Windows Live Mail или Windows Mail:

Блокирај Испраќач во Windows Live Mail 2009 и порано или Windows Mail

За да додадете испраќач на вашата листа на блокирани испраќачи во Windows Live Mail или Windows Mail:

Во Windows Live Mail, можеби ќе треба да го задржите копчето Alt за да го видите менито.

Блокирај Испраќач во Outlook Express

За да додадете адреса за е-пошта на листата на блокирани испраќачи во Outlook Express :

Windows Live Mail, Windows Mail и Outlook Express автоматски ја додаваат адресата на испраќачот до вашата листа на блокирани испраќачи. Забележете дека ова функционира само со POP-сметки . Пораките од блокираните испраќачи во сметките на IMAP или MSN Hotmail не се преместуваат автоматски во папката Ѓубре.

Блокирање не спречува несакана пошта

Бидејќи спамери може да изберат нова, друга е-адреса за секоја несакана е-пошта што ја праќаат, блокирањето со адреса на испраќачот не е ефикасно против овој досаден тип на е-пошта. За да забраните спам, пробајте филтер за спам.