Што да очекувате од Услугата за стриминг на музика на Apple

Сега можете да проследувате музика од Apple, но што нуди нивната услуга?

Епл Музика

Пред да се здобие со Beats Electronics (вклучувајќи Beats Music ) за пријавени 3 милијарди долари, единствениот начин да се добијат песни од Apple беше да се преземат песни од iTunes Store. Сега, кога компанијата лансираше полноправна услуга за стриминг, сега имате се што можете да ја јадете доколку не сакате да ги купите патеките.

Но, како не "Епл Музика" се вклопува во однос на другите главни сили на пазарот за проследување на музика, како што се Spotify и другите?

Во оваа статија за често поставувани прашања ние истражуваме некои од главните размислувања кои се речиси неопходност при изборот на стриминг музика и дали Apple Music ги проверува сите кутии.

Кои се некои од неговите главни карактеристики?

Епл Музика е, се разбира, стриминг сервис многу сличен на неговите конкуренти, но кои карактеристики ги нуди?

Дали Apple Music нуди бесплатен пристап до тек?

На пазарот за дигитални музички стриминг навистина е многу конкурентно место. Значи, можеби мислите дека Apple ќе ги следи другите, нудејќи бесплатна сметка за да ве примами да се претплатите. Овој тип на стриминг ниво обично е поддржан од реклами и доаѓа со помалку функции од платената за претплата.

Spotify, Deezer, Google Play Music и неколку други го прават тоа, но што е со Apple Music?

За жал, во моментов нема бесплатна сметка на Apple Music. Наместо тоа, компанијата избра да им понуди на нови клиенти тримесечен тест. Добивате да ја доживеете целосната корист од стриминг услугата на Apple пред да се заложат за претплата, но само додека трае судењето.

Конкурентните услуги кои нудат бесплатна сметка за реклама може да ги поттикнат навивачите на музиката да ги користат, наместо тоа, особено ако три месеци се чини дека е премногу краток за да можат целосно да се справат со услугата.

Дали е достапно во мојата земја?

Кога Apple Music прв започна (30 јуни 2015 година), таа беше достапна во сто земји. За најновите информации, видете ја веб-страницата за достапност на Apple Music за да проверите дали можете да ја добиете во вашата земја / регион.

Кои се опциите за претплата?

Постојат два начина да се регистрирате на Apple Music.

Што можам да користам за пристап до музиката на Apple?

Како и да можете да пристапите до услугата на компјутер или Mac можете да користите iPhone, iPad, iPod Touch и Apple Watch. Ако користите iOS уред, ќе ви треба барем верзија 8.4

Може ли да слушам офлајн (на Apple Watch, итн.)?

Музичките фанови овие денови сакаат да можат да ја слушаат нивната музика дури и ако тие не се поврзани на Интернет. Повеќе услуги за проследување сега нудат офлајн режим. Ова ви овозможува да преземате музички фајлови (со DRM заштита од копирање) за да можете да ги носите вашите омилени песни наоколу и да не морате да се грижите за тоа дали можете да стапите на интернет.

Apple Music ја има оваа функција за да можете да зачувате музика на iOS уреди, вклучувајќи го и Apple Watch. Можете да синхронизирате плејлисти што сте ги креирале или дури и професионално куратори.