Топ 5 бизнис апликации за скоро сите паметни телефони

Апликации за продуктивност на Office за iPhone, Android, BlackBerry, Win Mobile и Symbian

Професионалци, без разлика која паметна или рачна платформа што ја користат, најчесто имаат потреба од мобилни апликации за гледање и уредување на канцелариски документи, земање белешки, управување со задачи, комуникација со други и работа со датотеки (резервна копија и синхронизирање на различни уреди) во движење . Еве ги најважните апликации за повеќе платформи кои ќе ви помогнат да ги остварите сите овие деловни задачи на вашиот мобилен телефон или рачен уред.

Office Suite: Документи за да одите

DataViz има верзија на канцелариски пакет за Palm OS, Windows Mobile , iPhone / iPod, Android, Symbian, па дури и Maemo. Документите што треба да се оди можат да ги отворат и уредуваат датотеките на Microsoft Office 2007, вклучувајќи ги и оние што се зачувани на мемориски картички. Бесплатна пробна верзија која обично е достапна ви овозможува да ги гледате документите за Word или Excel на вашиот телефон или PDA. За целосни можности за уредување, како и PowerPoint и PDF поддршка, ќе треба да ја надградите премиум верзијата за околу 19,99 долари.

Runner Up: Quickoffice е уште еден мобилен канцелариски пакет кој работи со Microsoft Office Word, Excel и PowerPoint датотеки. Постојат верзии за iPhone / iPod, BlackBerry, Palm и Symbian, со најмногу под 30 долари (често се продаваат за помалку).

Белешка за преземање / зафаќање на податоци: Evernote

Evernote е дигитално складиште за сите видови на информации: текстуални белешки, ракописни белешки, аудио фајлови, фотографии и веб-клипови . Освен што има Mac и Windows десктоп верзии, Evernote работи на iPhone / iPod, Android, BlackBerry, Palm и Windows Mobile платформи. Клучна карактеристика на оваа одлична апликација е тоа што ги синхронизира вашите белешки со облакот и затоа можете да креирате белешка на вашиот телефон, која исто така ќе се појави во вашата десктоп апликација. Бесплатната верзија е одлична; премиум верзијата (5 $ / месечно или 45 $ / година) нуди повеќе складирање, безбедност и други функции. Повеќе "

Да се ​​стори: Запомни го млекото

Запомнете Млекото е листа на онлајн активности што исто така може да се синхронизираат со вашиот iPhone, Android, BlackBerry и Windows Mobile телефони. Додека онлајн услугата е бесплатна, ќе ви треба Про смет (25 долари годишно) за да ги добиете мобилните апликации . Меѓутоа, може да има и апликации од трети лица, како што се Astrid на Android, кои можат да ги синхронизираат вашиот телефон и RTM To Do листата бесплатно. Повеќе "

Комуницирање со другите: Skype

Skype софтверот овозможува бесплатен видео повик, Skype-to-Skype глас повик, инстант пораки, SMS и говорна пошта преку Интернет. Тоа е одлична апликација за заштеда на пари на долго растојание обвиненија и за дополнителни функции за комуникација како видео разговори. Апликацијата "Skype mobile" доаѓа со BlackBerry и Android паметни телефони од Verizon, а има и посветени Skype апликации за iPhone и Symbian OSes. За други платформи / оператори, исто така може да најдете апликации од трети страни кои можат да работат со Skype на вашиот пазар на апликации. Повеќе "

Синхронизација на датотеки: SugarSync

Услугата SugarSync автоматски поддржува, синхронизира и овозможува споделување на датотеки на повеќе уреди . Во прилог на PC и Mac апликации, постојат посветени апликации за iPhone / iPod, Android, Windows Mobile и BlackBerry. Бесплатната сметка ви дава 2GB складирање за користење со 2 компјутери плус вашиот мобилен телефон. Надградбата на платена сметка (од 9,99 $ / месец до 24,99 $ месечно) ќе ви даде повеќе складирање и неограничени компјутери со кои ќе се синхронизирате.

Runner Up: Dropbox е слична апликација за бекап и синхронизација. Тие имаат посветена апликација за iPhone и мобилна оптимизирана веб-локација за други мобилни уреди, но SugarSync е побрз од портата за развој на повеќе платформски мобилни апликации.