Што аудио формати Дали iPod Touch поддршка?

Аудио формати Поддржани од iPod Touch

За да знаете кои видови на аудио датотеки можете да ги синхронизирате со iPod Touch, добра идеја е да знаете кои аудио формати се компатибилни со. Ова е особено точно ако сакате да го извлечете најдоброто од него како преносен медиа плеер (PMP). Просечната дигитална музичка библиотека е често изградена од многу извори што може да вклучуваат:

Ако преземете песни, аудио книги, подкасти и слично, од iTunes Store, тогаш вообичаениот формат во кој доаѓаат е формат AAC. Сепак, iPod Touch може да се справи со уште неколку аудио формати од ова. Тековните поддржани аудио формати за iPod Touch (4 и 5 генерација) се:

Може ли iPod Touch да се користи со онлајн музички услуги, освен iTunes Store?

Да може. Многу луѓе претпоставуваат дека токму поради тоа што iPod Touch е направен од Apple, единствената онлајн музичка услуга што може да ја користат е iTunes Store (исто така работи и од Apple). Знаејќи дека iPod Touch ги поддржува сите овие различни формати отвора избор на музички услуги што можете да ги користите за да извор музика и други видови на аудио. Примери за музички услуги кои можат да се користат со iPod Touch вклучуваат:

и други.