Пријавете POP и IMAP сообраќај за да ги поправите проблемите со Windows Live Mail

Windows Live Mail може да задржи дневник на активност на е-пошта за да ви помогне (или техничка поддршка) да ги смените проблемите.

Пријавување за смена на проблеми и љубопитност

Е-пошта работи. Понекогаш, сепак, одлучува во ваше име дека сакате да дознаете малку за тоа како функционира под прилично површината на Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express. Преку пораки за грешки и е-пораки што не ги добивате, ве упатија на оваа страница и ќе ве однесе до прикажување на лог датотеки на POP или IMAP сообраќај. Фасцинантни работи!

Вчитување на POP и IMAP - протоколите што ги користат Windows Mail и Outlook Express за да добивате пораки - не е само многу интересен обид само по себе, честопати исто така ви овозможува да го посочите проблемот, да добиете идеја каде може да лежи или да потврдите дека е не е твоја вина. Обрнете големо внимание на она што серверот особено го кажува.

Пријавете POP и IMAP сообраќај за да го решите проблемот со Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express е-поштата

За да се најавите POP и IMAP сообраќај во Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express:

  1. Во Windows Live Mail 2012:
    • Кликнете Датотека .
    • Одберете Опции | Пошта ... од менито.
    Во Windows Mail, Outlook Express и Windows Live Mail до 2012 година
    • Одберете Tools | Опции ... од менито.
      • Во Windows Live Mail, држете го копчето Alt ако не ја гледате лентата со мени.
  2. Во Windows Live Mail и Windows Mail:
    • Одете во табуларот Advanced .
    • Кликнете Одржување ....
    Во Outlook Express:
    • Одете во табулаторот за одржување .
  3. Бидете сигурни дека и опцијата и е-пошта (Windows Live Mail) или Mail и IMAP (Windows Mail и Outlook Express) се проверуваат под Отстранување на проблеми .
  4. Кликнете ОК .

Сега, кога ќе се обидете да ја преземете поштата од вашата POP сметка или да пристапите до вашата e-mail на IMAP-серверот, Windows Mail или Outlook Express забележува сè што се случува.

За деталите на крилата на површината, треба да ги пронајдете лог датотеките креирани од Windows Mail или Outlook Express и да ги отворите во текстуален уредувач како Notepad. Ќе се обидам да го направам овој звук толку застрашувачки тешко, па ќе бидете задоволни од тоа колку е лесно да го најдете процесот. Не, тоа е навистина едноставно.

Најдете ги лог датотеките креирани од Windows Live Mail, Windows Mail или Outlook Express

За да ја отворите датотеката за дневник на Windows Live Mail:

  1. Одете во вашата папка на продавницата за Windows Live Mail .
  2. Отворете ја датотеката "WindowsLiveMail.log" во Notepad.

За лоцирање на датотеките за лозинки на POP и IMAP креирани од Windows Mail или Outlook Express:

  1. Ако користите алатка за пребарување на датотеки, обидете се да барате "Pop3.log" за да ја пронајдете датотеката за врски со POP и да барате "Imap4.log" за да ја лоцирате датотеката за евиденцијата за првата IMAP врска (понатаму, паралелните IMAP врски ќе имаат лог датотеки со име "Imap4 (1) .log", "Imap4 (2) .log" и така натаму создадени во истиот директориум како "Imap4.log").
  2. Можете исто така да ја отворите папката на Windows Mail или Outlook Express продавницата и да ги пронајдете "Pop3.log" и "Imap4.log" датотеките во неа.

(Ажурирано Јануари 2016 година)