Паралели Desktop 7 за преглед на Mac

Што има ново во Parallels Desktop 7 За Mac

Уште откако Епл го издаде OS X Lion, ги чекаме компаниите кои нудат апликации за виртуелизација за да ги совладаат своите нови функции. Прво надвор од портата е Паралели, водечки снабдувач на производи за виртуелизација за Mac.

Parallels Desktop 7 За Mac не само што се интегрира со многу нови функции во Лавот, како што се Launchpad и апликации со цел екран, луѓето во Parallels исто така го менуваат кодот за да обезбедат повисоки перформанси, како во основната апликација за виртуелизација, така и во графика перформанси.

Резултатот е лесна за употреба виртуелизација стан, кој исто така е брз и сигурен.

Паралелно Desktop 7 За Mac - минимални барања

Паралели Desktop 7 За Mac има вообичаено множество на минимални барања, но исто така и некои интересни предупредувања, во зависност од тоа како ја користите апликацијата.

Минимални барања

Parallels Desktop 7 паѓа подршка за оригиналните Intel Macs кои се испорачуваат со процесори Intel Core Solo и Core Duo. Ако имате еден од првите Intel Macs, ќе треба да останете со претходната верзија на Parallels.

Parallels Desktop 7 додава поддршка за работење на OS X Lion и OS X Lion Server како гостин оперативен систем. Меѓутоа, за да ја користите оваа функција, мора да го користите OS X Lion како систем за домаќини за Parallels.

Нема да можете да го користите Parallels Desktop 7 за да го испробате Лавот ако го користите Leopard или Snow Leopard. Тоа е тажно, иако тоа не е грешка на Паралели. Договорот за лиценцирање на "Лион" на Apple го наметнува ограничувањето со конкретно тврдење дека е дозволено да се virtualize Lion или Lion Server, но само на Mac кој работи Лајв како оперативен оперативен систем.

Паралелно Desktop 7 за Mac - Нови функции

Parallels Desktop 7 е пријателска за Лав; всушност, може да се каже дека се најдобри пупки. Паралелите не се компатибилни само со OS X Lion; исто така, користи многу нови карактеристики на Лајон, вклучително и целосна екранска поддршка и користење на Launchpad не само за стартување на Parallels, туку и за пристап до сите апликации на Windows кои сте ги инсталирале на Вашиот гостувачки оперативен систем Windows.

Parallels Desktop 7 е целосно интегриран со контролата на мисијата. Можете да доделите Паралели на поединечни работни површини, како и брзо префрлување помеѓу сите ваши отворени прозорци на апликации. Паралели, исто така, поддржуваат мулти-допир способности во Macs кои ги имаат.

Но, пријателството со лав е само дел од она што е ново во Parallels Desktop 7. Исто така има вградена продавница за купување на лиценца за Windows ако ви треба драматично подобрено траење на батеријата за преносни корисници на Mac, до 1 GB видео меморија и можеби најдобро од сè, сеопфатно подобрување во перформансите над Parallels Desktop 6, што, впрочем, беше нашиот севкупен победник во минатогодишниот тест за перформанси за виртуелизација .

Добивањето на вашата игра со Паралели никогаш не било подобро. Parallels Desktop 7 поддржува 3D графика користејќи DirectX9.0c / 9Ex и Shader Model 3; исто така поддржува 7.1 опкружувачки звук.

Ако сте нови на Parallels Desktop, најновата верзија нуди подобрени волшебници за инсталирање на Windows, Linux, OS X Lion и Lion Server како говорни ОС.

Паралели Desktop 7 за Mac - опции за инсталација и гледање

Добив моја копија од Parallels Desktop 7 на денот кога беше пуштен на слобода и брзо отидов да го инсталирам. Процесот на инсталација беше безболен, иако ако во моментов користите Parallels, важно е да се забележи дека Parallels Desktop 7 ќе ја отстрани претходната верзија на апликацијата за време на процесот на инсталација. Исто така, ќе треба да ги ажурирате сите постоечки ОС за гости кои треба да ги извршите со Parallels Desktop 7.

Ова првенствено значи инсталирање на нова верзија на Parallels Tools во секој гостувачки оперативен систем. Откако ќе се преселите во Паралели 7, нема лесен начин да се вратите на претходната верзија.

Пред да се загрижите за процесот на надградба што ве спречува да се вратите, морам да кажам дека не најдов никаква причина да се вратам на претходната верзија. Parallels Desktop 7 е звучна надградба која допрва треба да открие какви било сериозни проблеми. Всушност, ги најдам неговите нови функции пријатни и лесни за употреба. Тоа значи многу за мене; Имам тенденција полека да ги ценам промените, но Паралели 7 е промена што ја сакам.

Јас го запалив Parallels Desktop 7 со Windows 7 како гостин оперативен систем. Паралелите го задржуваат класичниот систем со прозорец, каде што секој гостувачки оперативен систем работи во својот прозорец. Ова е мојот најпосакуван начин за водење на виртуелни машини, но за оние од вас кои сакаат малку повеќе интеграција, Parallels го задржува приказот Кохерентност што им овозможува на работната површина на Windows да стане невидлива и секоја апликација за Windows да работи во својот сопствен прозорец на работната површина на вашиот Mac . Методот за гледање кохерентност дава илузија на апликациите на Windows кои работат директно на вашиот Mac. Другиот стандарден поглед, Modality, ја задржува работната површина на Windows, но ја прави транспарентен и помал. Тоа е одличен начин за следење на тековните апликации на Windows додека работите на вашиот Mac.

Најновиот поглед е Целосен екран. Целосен екран, всушност, е околу некое време, но со Лајон, Parallels всушност може да користи вистински целосен екран, каде што работната површина на Windows целосно го презема дисплејот, оставајќи никакво предупредување дека OS X работи.

Паралели е првата апликација која ја имам работи каде целата екранска употреба всушност има одредена смисла.

Паралели Desktop 7 за Mac - Windows, Linux и Лав

Паралели 7 поддржува широк спектар на гостинни оперативни системи, вклучувајќи Windows, разни верзии на Linux и UNIX, OS X Snow Leopard Server (но не и Snow Leopard), Лав и Lion Server. Посебно ме интересираше да го стартувам серверот Лав и Лав во рамките на Паралелс Десктоп 7, но повеќе за тоа во еден момент.

Едно од прашањата што Паралели се чини дека доста често се случува е: "Јас само купив Паралели, каде се чуваат Windows?" Во суштина, корисниците претпоставуваа дека Parallels вклучува копија од Windows. Па, сега, во вид на кружен пат, тоа го прави, иако не е бесплатно. Паралелите ја прифатија идејата за вградена продавница и сега продаваат разни верзии на Windows директно на корисниците на Parallels. Ако немате копија од Windows, можете да ја купите преку апликацијата Parallels. Преземете го оперативниот систем и Паралели брзо ќе го конфигурирате и инсталирате за вас, сите со притискање на копче.

Паралели, исто така, ви овозможува да ги преземете и инсталирате бесплатните верзии на Google Chrome, Fedora и Ubuntu, директно од апликацијата Parallels.

Една од најновите карактеристики на Parallels е способноста да се стартува OS X Lion и Lion Server како гостин OSes. Паралелите ја искористуваат HD-картичката Lion Recovery која е стандардно инсталирана кога инсталирате лав на вашиот Mac. Со само еден клик, Parallels користи Recovery HD за да го инсталира OS X Lion како гостувачки оперативен систем, овозможувајќи ви да извршите виртуелна верзија на Лав на вашиот Mac.

Виртуелизација на лавот е многу корисна за развивачите на апликации, овозможувајќи им да ги тестираат своите апликации без да се грижат за нивниот Mac или неговата конфигурација. Но, исто така може да биде корисно за секој кој сака да преземе тони апликации и да ги проба. Со виртуелизација, можете да ги тестирате апликациите и потоа да ги инсталирате само оние што сакате директно на вашиот Mac.

Објавено на: 9/10/2011

Ажурирано: 12.01.2015

Паралели Desktop 7 за Mac - изведба

Една од областите каде што секогаш сакаме да видиме подобрувања во секоја нова верзија на апликација за виртуелизација е перформанси. Од верзија до верзија, сакаме да видиме подобрувања и во перформансите на процесорот и во перформансите на графиката.

Зедов брз изглед и процесор и графички перформанси, користејќи Geekbench и CINEBENCH за да добиете идеја за вкупните перформанси. Среќен сум што можам да кажам дека Parallels Desktop 7, барем во овој бесен поглед на перформанси, обезбедува подобрувања во текот на Parallels Desktop 6.

Тоа не е подвиг. Parallels Desktop 6 веќе беше најбрзата апликација за виртуелизација што ја тестиравме, па кога Паралелс рече дека ќе ги притисне дополнителните перформанси , беше пријатно да се види дека тие не зборуваат само за неколку точки тука или таму, подобрување во одборот.

Го ограничив мојот тест за брз перформанс на Parallels Desktop 7 со Windows 7 како гостувачки оперативен систем. Тоа беше конфигурирано со 2 процесори и 2 GB RAM меморија.

Резултати Geekbench 2.2 (Паралели 7 / Паралели 6):

Geekbench 2,2 Резултати
Паралели 7 Паралели 6
Севкупно 7005 6000
Цел број 5320 5575
Пловечка точка 9381 6311
Меморија 6372 6169
Поток 5862 5560
CineBench R11.5
Паралели 7 Паралели 6
Рендерирање 2.37 2.37
OpenGL 39.28 fps 4.08 fps

Како што можете да видите, Parallels Desktop 7 покажа подобрување во речиси секоја категорија, што ме натера да пробам неколку компјутерски игри. Во сите случаи, ги нашодов доста пријатно, но ќе треба да направам повеќе тестирања, само за да бидете сигурни.

Впрочем, не можете да бидете премногу темелни.

Паралели Desktop 7 за Mac - Заклучок

Паралели Desktop 7 за Mac е без сомнение најдоброто издание на Паралелите што сум ги видел. Обезбедува многу нови функции и подобрувања во перформансите за да се гарантира надградба, и иако сè уште не се тестирани Parallels Desktop 7 од глава до глава против други популарни апликации за виртуелизација, се чини дека Parallels повторно ќе излезе на врвот.

Ако барате апликација за виртуелизација за вашиот Mac, Паралелите лесно заслужуваат внимание.

Сега ќе мора да ме извини; време е да се вратиме на тестирање на графиката со некои од компјутерските игри што ги имавме виси.

Паралели Desktop 7 за Mac - добрите и лошите страни

Позитивни:

Конс

Објавено на: 9/10/2011

Ажурирано: 12.01.2015