Панда Облак Чистач Спасување ISO v1.1.10

Целосен преглед на Panda Облак за почисто спасување на ISO, бесплатна AV-програма

Panda Cloud Cleaner Rescue ISO е бесплатна бутабилна антивирусна програма која е малку поинаква од нејзините конкуренти. Наместо да изврши скенирање на вируси пред да се подигне во оперативниот систем, Panda Cloud Cleaner Rescue ISO се обидува да ги затвори сите други извршени програми (вклучувајќи и малициозен софтвер ) пред да започне скенирање.

Преземи Panda облак почисто спасување ISO
[ Pandasecurity.com | Совети за преземање ]

Забелешка: Овој преглед е од Panda Cloud Cleaner Rescue ISO верзијата 1.1.10. Ве молам дозволете ми да знам дали има понова верзија што треба да ја разгледам.

Панда облак почисто спасување ISO професионалци и засилувач; Конс

Оваа програма е лесна за употреба и изгледа одлично, но можеби не е она што го следите:

Добрите

Конс

Инсталирајте го Panda Cloud Cleaner Rescue ISO

Кликнете на копчето Преземи на страната за преземање за да ја преземете ISO датотеката за Panda Cloud Cleaner. Откако ќе се симне на вашиот компјутер, ќе се вика "PandaCloudCleanerFull.iso."

Следниот чекор е да ја запалите програмата на дискот и потоа да се подигнете пред да влезете во оперативниот систем . Ако ви треба помош да го направите ова, видете Како да ја запалите ISO датотеката со слика на DVD, CD или BD и како да го подигнете со CD / DVD / BD диск .

Започнете со скенирање на вируси Со Panda Cloud Cleaner спасување ISO

Откако ќе стартувате на дискот, изберете го вашиот јазик од првото мени и потоа прифатете го договорот за лиценца за да започнете.

Panda Cloud Cleaner Rescue ISO ќе бара инсталација на Windows, а потоа, кога ќе го пронајде, ќе ви каже да притиснете било кое копче за да го рестартирате компјутерот.

Следно, ќе сакате да ја отстраните програмата Panda Cloud Cleaner Rescue ISO од фиоката за дискови и притиснете Enter за подигање во Windows.

Windows ќе почне нормално, но наместо да ги вчитува сите ваши програми, Panda Cloud Cleaner Rescue ISO треба да биде првата и единствена програма која работи. Ако не е, кликнете на стрелката до зборовите "Напредни алатки" во близина на горниот десен дел од програмата и изберете Убиј ги сите процеси . Секоја програма што Виндоуз не треба да работи нормално ќе се затвори, оставајќи го Panda Cloud Cleaner да работи.

Сега имате две опции за тоа што треба да се скенира. Можете да изберете големиот копче Accept and Scan за да го скенирате целиот хард диск за малициозни предмети или да го одберете паѓачкото до неа и да одберете Анализа на други елементи ... за да дефинирате кои папки и / или датотеки треба да бидат скенирани.

Ако се најдат закани, ќе им биде дадена можност да ги видите или да ги отстраните со копчето Clean .

Моите мисли на Панда облак почисто спасување на ISO

Во споредба со слични бутабилни антивирусни скенери, јас не ми се допаѓа како Panda Cloud Cleaner Rescue ISO затоа што бара оперативниот систем да работи пред да започне скенирање на вируси. Ова значи дека ако вашиот компјутер не може да се стартува поради вирус, оваа програма нема да ви направи добро.

Иако ако сте во можност да се најавите правилно, и би сакале само да го користите Panda Cloud Cleaner Rescue ISO за да извршите редовно тестирање на вируси, јас ја ценам функцијата "Ги убивам сите процеси". Ова ви прави подобро да бидете сигурни дека секој трчање малвер е исклучен, а со тоа и може да се отстрани.

Кога скенирањето е завршено, закани се категоризираат во секции како што се пронајдени Malware & PUPs , непознати датотеки и сомнителни полиси и системско чистење . Изборот на која било категорија ќе ви овозможи да ги видите спецификите како името на заканата и неговата локација на компјутерот. Само одберете што сакате да го отстраните, а потоа рестартирајте го компјутерот откако ќе бидат избришани.

Велам погоре дека чистење на малициозни датотеки со Panda Cloud Cleaner Rescue ISO не може да биде толку ефикасна како и со други бутабилни антивирусни програми. Ова го велам затоа што другите бутабилни скенери можат да ја скенираат секоја датотека, бидејќи оперативниот систем не работи, што значи дека ниту е малвер. Оваа програма, сепак, работи додека оперативниот систем функционира, што може да значи дека некои вируси може да се задржат во позадина и нема да бидат соодветно детектирани.

Преземи Panda облак почисто спасување ISO
[ Pandasecurity.com | Совети за преземање ]