Сеопфатна листа на 10 врвни мобилни веб прелистувачи

Мобилните веб прелистувачи ја нагласуваат брзината и приватноста

Има скоро толку бројни прелистувачи за мобилни уреди, колку што има за компјутерите во денешно време, па затоа може да биде тешко да се избере само еден. Мобилните веб прелистувачи се разликуваат во однос на карактеристиките, но повеќето од нив имаат воспоставено функции за приватност за да го направат вашиот мобилен прелистување на интернет побезбеден.

Двата мобилни оперативни системи со најмногу опции за пребарување се Андроид и iOS. Повеќето апликации на мобилниот веб прелистувач на оваа листа се достапни за повеќе од еден оперативен систем. Сите се бесплатни за преземање.

Гугл хром

Популарноста на Chrome на десктопот игра улога во популарноста на апликацијата Chrome на мобилните уреди. Апликацијата автоматски синхронизира сè од вашата десктоп верзија на Chrome, вклучувајќи ја историјата на прелистување, информации за најавување и обележувачи.

Оваа целосно опремен стан нуди многу функции, вклучувајќи:

Апликацијата Chrome е достапна како бесплатно симнување за Android и iOS мобилни уреди. Повеќе "

Сафари

Safari е моќен мобилен веб прелистувач со чист кориснички интерфејс. Тоа е прелистувачот на избор на iOS уреди, бидејќи е дел од оперативниот систем. Тоа е околу од првиот iPhone, но функциите на Safari се ажурираат со секое објавување на iOS. Меѓу неговите понови карактеристики се:

Повеќе "

Прелистувач на Firefox

Mozilla Firefox прелистувачот за мобилни уреди е целосно опремен, индивидуализира и брзо. Ако користите Firefox на вашиот компјутер, ќе го цениме пристапот до кој имате зачувани лозинки, историјата на прелистување и вашите обележувачи. Со мобилната апликација Firebox, можете:

Апликацијата Firefox е достапна за Android и iOS мобилни уреди. Повеќе "

Firefox Фокус: Прелистувач за приватност

Mozilla прави две апликации за Firefox за прелистувачи на мобилни уреди. Firefox Focus е нејзиниот "прелистувач за приватност". Оваа апликација секогаш има блокирање на рекламите, за да блокира широк опсег на општи веб-тракери. Забележано е за:

Firefox Focus е достапен за Android и iOS мобилни уреди. Повеќе "

Мајкрософт Еџ Мобиле

Microsoft Edge Mobile го замени IE Mobile во Windows 10.

Ако користите компјутер од 10 на Windows, потребна ви е Edge апликацијата, бидејќи ви овозможува беспрекорно да се движите помеѓу прелистувачите на вашиот мобилен и десктоп прелистувач (дури и ако имате Apple iOS уред).

Апликацијата " Мајкрософт Ед" има функции со кои сте запознаени, како што се:

Апликацијата "Мајкрософт Еџ" е достапна за Android и iOS мобилни уреди. Повеќе "

Opera

Апликацијата Opera повеќе не прикажува веб-страници. Ги блокира рекламите и обложува слики за брзо оптоварување на страницата. Исто така, Opera нуди:

Апликацијата за прелистувач на Opera е достапна за Android мобилни уреди, но корисниците на iOS ќе мора да ја користат апликацијата Opera Mini. Повеќе "

Opera Mini

Сопствениците на iOS уреди може да ја пропуштат апликацијата Opera во App Store, но изгледаат наместо Opera Mini апликацијата. Opera Mini ветува дека ќе ви направи сè што сакате да го направите онлајн, без да го уништите вашиот план за податоци. Ги блокира рекламите и нуди инкогнито режим. Други карактеристики вклучуваат:

Opera Mini е достапна за Android, iOS и BlackBerry мобилни уреди. Повеќе "

Surfy Browser

Корисниците на Windows Телефон како Surfy за неговото гласовно пребарување и Cortana интеграција, но тоа го прави многу повеќе од тоа. Други карактеристики вклучуваат:

Апликацијата Surfy Browser е достапна за Windows Phones во Microsoft Store. Повеќе "

Прелистувач на делфин

Делфин е брз личен веб прелистувач. Тоа го поедноставува прелистувањето на мобилни уреди и нуди многу функции за да ги привлечат корисниците подалеку од подобро познатите апликации за прелистувач. Овие карактеристики вклучуваат:

Апликацијата за прелистување на делфин е достапна за Android и iOS мобилни уреди. Повеќе "

Puffin

Тврдејќи дека е "злобно брзо", апликацијата Puffin Web Browser го поместува дел од обемот на прелистување на облак сервери, така што бараните веб-страници можат да работат супер брзо на мобилните уреди. Како резултат на тоа, Puffin вчитува веб-страници двапати побрзо од останатите популарни мобилни веб прелистувачи. Puffin нуди:

Апликацијата Puffin Web Browser е достапна за Android и iOS мобилни уреди.

Повеќе "