Каде да го симнете Opera Browser бесплатно

Опера е веб-прелистувач и програма за е-пошта, која е достапна за OS X, Microsoft Windows, Linux Оперативни системи и мобилни телефони. Ако сакате да пробате, можете да го направите бесплатно - проверете ја најновата верзија на Opera од Opera Software за да видите како таа се споредува со другите прелистувачи.

Opera Browser за десктоп компјутери

Прелистувачот на Opera е достапен за Windows, Mac и Linux . Се одликува со вграден блокатор на реклами. Бесплатната, неограничена VPN функција е атрактивна за деловна употреба. Таа, исто така има функција за заштеда на батерии која е атрактивна за продолжување на животот на батеријата на лаптопот и функцијата Opera Turbo која компресира податоци. Ќе добиете лични вести. Opera е дизајнирана со јазичиња за велосипеди, визуелни обележувачи и приспособливи кратенки. Постојат над илјада екстензии кои можат да се користат за персонализација на прелистувачот.

Има многу корисни совети, трикови и упатства за да го извлечете максимумот од прелистувачот на вашиот оперативен систем. Погледнете како да го активирате турбо режимот , користете Приватен прелистувач , да управувате со пребарувачите, да внесувате обележувачи, да менувате теми, да управувате со лозинки, да ги оневозможите сликите, да користите кратенки во адресната лента и друго.

Мобилни верзии на опера