Одговорено: можете да го користите Apple Гледајте со iPad?

Apple Watch е дизајниран да оди рака под рака со iPhone-от. Во моментов не постои интерфејс за негово користење со iPad, и таму никогаш нема да има начин тие да работат заедно. Apple Watch, исто така, не е дизајниран да работи целосно од себе. Постојат неколку функции и намени кои ќе работат без iPhone, но ќе ви треба iPhone за правилно поставување и работа на Apple Watch.

Сепак, не постои никаква причина зошто iPad не може да работи со Apple Watch. Новиот уред за носење на Apple комуницира преку комбинација на Bluetooth и Wi-Fi, што значи дека нема да има никакво прашање со тоа што Apple Watch ќе зборува на iPad. Многу Апликации на Apple се всушност работат на iPhone, со интерфејс што се пренесува на Apple Watch, што е една од причините зошто часовникот е врзан за iPhone, а не за iPad: едноставно е поголема веројатноста да го имате вашиот iPhone со вас кога не си дома.

8 Скриени карактеристики на Apple Watch

Што може да го стори Apple Watch без iPhone?

Имајќи предвид дека ќе треба iPhone за да помогне во поставувањето, постојат неколку работи кои Apple Watch може да ги направи без да бидат поврзани со iPhone-от. Watch може да складира околу 2 GB музика што може да се емитува на Bluetooth слушалки или звучници. Исто така, може да ги следи вашите чекори, да го измери срцевиот ритам и да ви даде проценки за калории за некои активности.

Можете да слушате музика со вашиот Apple Watch - нема потреба од iPhone. Apple Pay и Passport, исто така, се достапни без поврзување со iPhone.

И исто така можете да направите некои од основите што би ги очекувале во секој дигитален часовник, како што е поставување на аларм, пребројување тајмер, добивање светски часовник, да го користите како стоперка итн. Apple Watch може дури и да се поврзе на интернет без на iPhone толку долго колку што сте се поврзале со таа конкретна Wi-Fi мрежа пред кога сте имале вашиот iPhone и Apple Watch со вас.

Последно, некои апликации од трети лица ќе работат без iPhone. Додека некои апликации работат со правење на некои од тешките дигање на iPhone-от, така тие ќе бараат од вас да го имате вашиот телефон со вас, додека другите работат целосно на Apple Watch.

Дали сè уште отворате iPad Apps со наоѓање и прислушување на иконата? Навистина?

Дали Apple Watch некогаш ќе работи со iPad?

Нема сомневање дека Apple Watch е дизајниран да биде придружник на iPhone. Двајцата може лесно да се однесат со вас каде и да одите, без разлика дали тоа е во кафуле или во салата. Од друга страна, iPad не е толку пренослив.

Сепак, тоа ќе има многу смисла за Apple да обезбеди дека Apple Watch работи со iPad. Тоа може да се покаже корисно во многу ситуации, особено како далечински управувач за iPad. Способноста да се манипулира со слајдовите на презентација со прислушување на часовникот наместо да одат на екранот на iPad може да биде корисно во бизнис смисла, додека оние што го поврзуваат нивниот iPad на нивниот телевизор за да гледаат Netflix би можеле да им се допаднат лесен начин да ги паузираат или премостат своите шоу без да се симне од каучот.

За сега, Apple можеби ќе оди со пристап на iPhone само за да се избегне конфузијата дека има два различни уреди кои се обидуваат да го контролираат Apple Watch.

Која е разликата помеѓу различните модели на Apple Watch?

Оригиналниот Apple Watch беше поздрав доказ, но не плива-доказ. Најголемата разлика помеѓу него и поновите часовници е побавен процесор, но сепак може да ги извршува истите апликации.

Apple го заменува оригиналниот Apple Watch со два модели: Серија 1 и Серија 2. Серијата 1 е во суштина оригиналниот часовник со побрз процесор. Серијата 2 додава и GPS чип за следење на вашата локација и е доказ за пливање. Ова е одлично за оние кои вежбаат во базенот и сакаат да го користат Apple Watch за фитнес.

Велики iPad Совети Секој сопственик треба да знае