Најдобри бесплатни iTunes алтернативи за синхронизирање на музика

Apple сака да мислите дека за да синхронизирате музика со вашиот iPhone, iPad или iPod без потреба да имате инсталирано iTunes на вашиот компјутер. Сепак, само затоа што сте купиле песни од iTunes Store не значи дека треба да го користите софтверот на Apple за да управувате со нив и на крајот да ги префрлите на вашиот iOS уред.

Всушност, постои добар избор на софтвер за пријателство со iOS кој може да го симнете бесплатно, што може да го замени iTunes - а некои нудат и повеќе функции.

01 од 05

Стандард за MediaMonkey

Screenshot

MediaMonkey е слободен менаџер на музика кој може да се користи за управување со големи дигитални музички збирки. Тоа е компатибилно со iOS уредите и другите не-Apple MP3 плеери и PMPs .

Бесплатната верзија на MediaMonkey (именуван Стандард) доаѓа со неколку корисни алатки за организирање на вашата музичка библиотека. Можете да го користите за автоматско означување на музички фајлови , додавање уметност на албуми , рипување музички CD-дискови , снимање на дискови и конвертирање помеѓу различни аудио формати. Повеќе "

02 од 05

Амарок

Лого на Amarok. Image © Amarok

Amarok е мулти-платформски медиа плеер за Windows, Linux, Unix и MacOS X оперативни системи, што е одлична iTunes алтернатива за вашиот iDevice.

Како и да го користите за да ја синхронизирате вашата постоечка музичка библиотека со вашиот Apple уред, исто така можете да го користите Amarok за да откриете нова музика користејќи ги интегрираните Web сервиси. Пристапни услуги како што се Jamendo, Magnatune и Last.fm, директно од интуитивниот интерфејс на Amarok.

Други интегрирани веб сервиси како Libvox и OPML Podcast Directory ја прошируваат функционалноста на Amarok за да ја направат моќна софтверска програма. Повеќе "

03 од 05

MusicBee

Кориснички интерфејс за MusicBee. Image © Steven Mayall

MusicBee, достапен за Windows, нуди импресивен износ на алатки за манипулирање со вашата музичка библиотека. Ако барате замена за iTunes која има лесен за користење интерфејс и има повеќе функции од софтверот на Apple, тогаш MusicBee е вреден близок изглед.

Високо на листата на карактеристики: обележување обележани метаподатоци, вграден интернет прелистувач, алатки за преобразување на формат на аудио, синхронизирање на летање и безбедно копирање на ЦД-а.

MusicBee, исто така, има функции корисни за Интернет. На пример, вградениот плеер поддржува scrobbling до Last.fm и можете да ја користите функцијата Auto-DJ за да откриете и да креирате листи за репродукција врз основа на вашите преференции за слушање.

Генерално, тоа е одличен музички менаџер пријателски за iOS, кој исто така нуди и алатки за Интернет. Повеќе "

04 од 05

Winamp

Приказната за поздравување на Winamp. Image © Марк Харис - Лиценцирано за About.com, Inc.

Winamp, кој првпат беше издаден во 1997 година, е целосно опремен медиа плеер. Од верзијата 5.2, има поддржано синхронизација на медиумите без ДРМ за уредите со iOS како iPod, што ја прави одлична алтернатива на iTunes.

Исто така постои и верзија на Winamp за Android-базирани паметни телефони, ако сакате лесен начин да ја преместите вашата iTunes библиотека. Целосната верзија на Winamp е слободна за употреба и спортува со цела низа на функции кои ќе ги задоволат потребите на повеќето луѓе.

Winamp не видел активен развој веќе подолго време, но сè уште е добра замена за iTunes. Повеќе "

05 од 05

Foobar2000

Главен екран Foobar2000. Image © Foobar2000

Foobar2000 е лесен но моќен аудио плеер за платформата на Windows. Поддржува широк спектар на аудио формати и може да се користи за синхронизација на музика ако имате постар уред на Apple (iOS 5 или понизок).

Со помош на изборните додадени компоненти, можностите на Foobar2000 можат да се прошират - додатокот на iPod Manager, на пример, додава можност за пренесување на аудио формати кои не се поддржани од iPod-от. Повеќе "