Најдобар бесплатен CD / DVD Burning софтвер

Програми за копирање, копирање и снимање ЦД-а и ДВД-а

Веројатно сте откриле дека повеќето софтверски медиумски плеери се ограничени за тоа што можат да направат. Користејќи посветен програма за горење ви дава флексибилност за снимање на аудио, податоци и видео датотеки на ЦД, ДВД-а и Blu-ray дискови.

На тој начин, медиумите за горење отвораат многу можности за користење и зачувување на вашите дигитални медиуми. Без разлика дали барате едноставна програма само за да снимате ЦД-а или нешто со малку повеќе од него, може да го најдете во софтверот програми наведени овде. Тие беа избрани специјално за нивната едноставна употреба и разновидност на функции кога се занимаваат со дигитални медиуми.

01 од 09

CDBurnerXP

CDBurnerXP поддржува снимање на неколку видови на оптички медиумски дискови, вклучувајќи DVD, CD, HD-DVD и Blu-ray. Можете да снимате аудио CD или CD-дискови со податоци во MP3, AAC, OGG, WAV, FLAC, ALAC и други формати. CDBurnerXP може да се инсталира на повеќето верзии на Windows и нуди кориснички-пријателски повеќејазичен интерфејс.

Убав карактеристика на CDBurnerXP е нејзината способност директно да додавате песни кон вашата компилација од аудио ЦД-а, без претходно да ги рипувате песните. Оваа бесплатна софтверска програма за палење, исто така, доаѓа со пригоден интегриран аудио плеер за репродукција на вашата музика.

Софтверот вклучува функција за снимање и создавање на ISO фајлови на CD. ISO-датотека е единствена датотека која е совршена реплика на CD или DVD.

CDBurnerXP е компатибилен со Windows 10, 8, 7, Vista, 2003, XP и 2000. Повеќе »

02 од 09

Ashampoo Burning Studio бесплатно

Иако Burning Studio Free поддржува само MP3 и WMA формати, тоа повеќе го прави овој недостаток од неговата голема функција. Оваа бесплатна програма за горење поддржува CD, DVD, и Blu-ray дискови, кои ви даваат флексибилни опции за складирање.

Користејќи го својот интуитивен интерфејс, можете да рипувате и снимате аудио и податоци ЦД-а, да направите резервни копии на датотеки и папки, да снимате филмови, да креирате ISO / BIN-слики и дупликат ЦД-а, ДВД-а и Blu-ray дискови.

Ashampoo, исто така, нуди платена верзија на софтверот. Burning Studio 19 има дополнителни функции кои вклучуваат заштита од гребење, функција за историја и лесен за користење видео едитор.

Ashampoo Burning Studio Free работи на Windows 10, 8.1, 8 и 7. Повеќе »

03 од 09

BurnAware слободен

Достапно за оперативни системи на Windows, BurnAware Free е бесплатна програма за пишување на оптички дискови која поддржува ЦД, ДВД-а и Blu-ray дискови. Таа се справува со широк спектар на аудио формати, како и. Оваа лесна, но функционална програма поддржува MP3 , WMA, FLAC, AAC, WAV, OGG и M4A.

Чистиот интерфејс е лесен за користење. Софтверот поддржува високи DPI монитори и ниска употреба на процесорот.

Ако имате датотеки во ISO-формат, оваа програма поддржува снимање на дискови на DVD-а и ЦД-а. Програмата исто така е способна да создава видео DVD-а, кои потоа може да се репродуцираат на стандарден DVD плеер или конзола за игри, како што се Xbox One или PS4 .

BurnAware е исто така достапен во платени Премиум и Про изданија.

Сите верзии на BurnAware софтверот се компатибилни со Windows 10 (32 и 64-битна), 8.1, 8, 7, Vista и XP. Повеќе "

04 од 09

Слободен аудио CD-режач

Ако сакате едноставна програма да креирате аудио компакт дискови, нема да тргнете погрешно со Free Audio CD Burner. Иако само поддржува пишување CD-а, тој може да ги декодира MP3 и WMA датотеките во реално време, со што ќе се заштеди време и простор на хард дискот. Free Audio CD Burner поддржува огромна разновидност на аудио формати.

Ги согорува дисковите CD-R и CD-RW и ги брише информациите од дисковите што се презапишуваат. Можете да го наместите да пишувате една песна истовремено и да го оставите дискот неофилно или да го користите за да го запали целиот диск одеднаш и да го финализирате.

Free Audio CD Burner е компатибилен со Windows 10, 8, 7, Vista и XP SP3. Повеќе "

05 од 09

DeepBurner Free

DeepBurner Слободниот софтвер е лесен, но моќен софтвер дизајниран за домашниот корисник. Можете да копирате кој било диск, да направите бекап, да согорувате ЦД-а и ДВД-а и да снимате аудио ЦД-а. Софтверот создава и согорува ISO слики и обезбедува бутабилна CD / DVD поддршка.

Платената верзија на софтверот DeepBurner Pro е наменета за напредни и бизнис корисници.

DeepBurner Free работи на Windows 8, 7, Vista и XP и е компатибилен со сите CD / DVD дискови. Повеќе "

06 од 09

K3b

Корисниците на Линукс го ценат софтверот K3b (од KDE Burn Burn). Овој софтвер со отворен код согорува податоци и видео ЦД-а и ДВД-а и аудио ЦД-а, Blu-ray дискови и CD-дискови што можат да се презапишуваат. Користете го за да поставите CD за мултисесија или да работите со авторизирање на видео.

Приклучоците се достапни за WAV, MP3, FLAC и Ogg Vorbis формати за аудио декодирање. Напиши аудио ЦД-а на лета без да ги декодирате во WAV.

K3b е достапен за Линукс платформата. Повеќе "

07 од 09

InfraRecorder

Софтверот со отворен код InfraRecorder поддржува снимање на аудио и податоци песни во WAV, WMA, OGG, MP3 и iOS датотеки на ЦД-а и ДВД-а. (MP3 приклучокот се презема одделно). Последната ажурирање на овој софтвер се случи во 2011 година, но тоа е одличен избор за компјутери кои имаат постари верзии на Windows.

InfraRecorder е компатибилен со Windows 7, Vista, XP и 2000. Повеќе »

08 од 09

WinX DVD Автор

WinX DVD Автор е специјално за создавање на видео ДВД-а, но има некои алатки за податоци. Меѓутоа, ако барате создавање аудио CD, треба да барате на друго место.

Win DVD Автор вклучува алатка за преземање видеа од YouTube и основни алатки за уредување на видео и опции за персонализирање на насловот на DVD наслови и поглавје.

Овој слободен софтвер е брз, а квалитетот на излезот е висок.

WinX DVD Автор е компатибилен со Windows 10 (32 и 64 bit) и понизок. Повеќе "

09 од 09

DVDStyler

DVDStyler специјализира во една работа: снимање видеа на диск. Таа не обезбедува поддршка за аудио или податочен диск, но се фокусира исклучиво на видео ДВД-а и фото слајд шоуата и интерактивни менија што ги придружуваат.

Овој сигурен ДВД-режач е полесен за употреба од некои алтернативи додека нуди опции за прилагодување за позадини, копчиња, текст, слики и друга графика.

DVDStyler е слободен крос-платформски софтвер за Windows, Mac и Linux. Повеќе "