Најдобрите бесплатни медиумски плеери за преземање

Софтвер за репродукција на дигитална музика, видео и ДВД-а на вашиот компјутер

Наоѓањето на вистинскиот софтвер на медиа плеерот за инсталирање на вашиот компјутер често може да биде долг и фрустрирачки процес. Постојат голем број на бесплатни софтверски медиа плеери кои можат да се симнат, но не сите од нив нудат целосен сет на функции. Имајќи го ова на ум, погледнете ги нашите бесплатни софтверски медиа плеери кои ви нудат целосен сет на функции за играње, организирање и синхронизација на вашата медиумска библиотека.

01 од 05

iTunes

Високо полиран iTunes софтверот на Apple е цврст фаворит кај корисниците на iPhone и iPod, но исто така е корисен ако сакате медиа плеер кој може да ја организира вашата музичка библиотека. Како и купување на музика од iTunes Store, можете да откопувате свои ЦД-а, да снимате сопствени аудио ЦД-а , да слушате интернет радио , да преземате бесплатни подкасти и друго. Единствената лоша работа на iTunes е неговата поддршка за преносливи медиумски уреди; освен iPod и iPhone, има многу преглед на поддржани уреди. Тоа, рече, iTunes сè уште нуди доволно функции за да стане ваш стандарден плеер и медиумски менаџер. Повеќе "

02 од 05

Microsoft Windows Media Player

Без разлика дали ја сакаш или не сакаш Мајкрософт, нивниот Windows Media Player (WMP) стана многу популарен избор за корисниците на компјутери. Сега на верзијата 11, WMP служи како добро решение за управување со аудио, видео и слики. Со вградениот мотор за снимање на ЦД-то и објектот за раздвојување, WMP го олеснува изградувањето на вашата музичка библиотека. Голем број други корисни опции вклучуваат DVD плеер, SRS WOW аудио ефекти, 10-band графички еквилајзер и синхронизација со преносливи MP3 / медиумски уреди. Повеќе "

03 од 05

JetAudio

JetAudio е мулти-функционален медиа плеер на Cowon кој, спротивно на неговото име, може да се справи со видео. Овој честопати занемарен медиа плеер има голем број на функции за да помогне во играњето и управувањето со вашата медиумска библиотека. Поддржува голем број на формати на датотеки и спортски вграден конвертор на формат на датотеки. Една од поинтересните карактеристики на JetAudio 7 е објект за снимање кој ви овозможува да ги снимите вашите сопствени звуци преку микрофон или друг помошен извор на звук. JetAudio може да рипувате и снимаат аудио CD-а, а исто така има можност да репродуцираат ДВД-а. Ако барате алтернативен медиа плеер, тогаш понудата на Cowon вреди да се обиде. Повеќе "

04 од 05

Медиумски Џубокс

Media Jukebox е уште една занеменета апликација која може да функционира како целосно решение за потребите на вашите дигитални медиуми. Како и вообичаените карактеристики што би ги очекувале од полноправна апликација, исто така има и основен интернет прелистувач за употреба со вградените музички услуги. Амазон MP3 продавницата и Last.FM се достапни со помош на Media Jukebox 12 (MJ 12), заедно со веб-страниците на подкаст на кој можете да се претплатите. Други карактеристики вклучуваат автоматско пребарување на ЦД и песна, дискови и горење на ЦД со целосна брзина, EQ и DSP аудио ефекти, и CD-ознака и печатење на насловните страници. MJ 12 е исто така компатибилен со iPod и така е уште една опција за масовно популарниот iTunes софтвер. Повеќе "

05 од 05

Winamp

Првично издаден во 1997 година, Winamp созреа од играч во комплетен медиумски менаџер. Тоа е многу способен аудио и видео плеер кој поддржува многу медиумски формати. Winamp, исто така, додаде функционалност која вклучува, CD раскинува и горење, SHOUTcast радио, AOL радио, Подкасти и генерација на репродукција. Од верзијата 5.2, има поддржано синхронизација на безжични медиуми со iPod, што ја прави Winamp одлична алтернатива на iTunes. Целосната верзија е бесплатна за користење и ќе одговара на потребите на повеќето луѓе. Повеќе "