Како да пристапите AirG Chat на компјутерот

Запознајте нови пријатели, повеќе од десната страна на вашата работна површина

Како една од најпопуларните мобилни услуги за разговор, AirG Chat, нуди широк спектар на интерактивни виртуелни простории за разговор и интересни луѓе за да се исполнат. Сепак, за многумина, слабите услуги на мобилни телефони често може да ги нарушат членовите од доживување на услугата во потполност со бавно време на вчитување , уредот замрзнува и повеќе.

Наместо да се согласите за бавна услуга AirG Chat, ова упатство ќе ви покаже како да пристапите до услугата со интернет конекција и нивните домашни, компјутери за работа или библиотеки. Ако некогаш сте се обиделе да ја отворите веб-страницата на AirG со редовен веб прелистувач, ќе забележите дека не можете да видите што нормално ќе го користите со вашиот телефон или мобилен уред.

Во ова упатство, ќе треба да преземете голем број приклучоци за да пристапите на страницата на вашата работна површина. Ако сакате да се одлучите за опција за превземање, прочитајте како да го користите AirG Chat на вашиот компјутер со мобилен симулатор.

Пристапете кон AirG Chat на компјутерот

  1. Прво, ќе ви треба најновата верзија на Mozilla Firefox веб прелистувачот на вашиот компјутер. Ако ја немате најновата верзија, преземете Firefox бесплатно на нивната веб-страница.
  2. Следно, преземете XHTML Mobile Profile 0.5.3 додаток за Firefox; овој додаток му помага на вашиот прелистувач на Firefox да ја чита страницата на AirG WAP правилно со отстранување на HTML и правилно рендерирање на страниците.
  3. Потоа, преземете ја изборната ставка за параметри за Firefox, која ќе ви овозможи да го предадете вашиот веб прелистувач како мобилен веб прелистувач .
  4. Откако ќе се инсталираат сите три елементи ( прелистувачот Firefox и двете додатоци) на вашиот компјутер, стартувајте Firefox прелистувачот за да продолжите.
  5. Кликнете "Prefs" во лентата со мени на Firefox во горниот дел од прозорецот на прелистувачот, потоа одберете "Spoof", а потоа од копчето "KeepOut".
  6. Конечно, внесете ја веб-страницата на AirG Chat на следниов начин: airg.com
  7. Веб-страницата на AirG Chat ќе се појави како во вашиот мобилен прелистувач. Корисниците потоа можат да се пријават и да ја користат услугата од нивната работна површина исто како што би ги користеле на своите мобилни телефони со зголемена брзина.

AirG Chat исто така е познат по следните други имиња на голем број големи и мобилни телефонски услуги со исплата како што се: Вирџин Вибе, Подигање Хукт, Хукт, Пон Ами, Воздух Датум, Оранж Лаунж, Пријателц, myFriendz, Пријатели , Игри лоби салон, спортски салон, латино салон, пријатели салон, на салоните, глобус Пријатели, зависност салон, паметни пријатели, паметни пријатели салон, сини салон / салон Блеу, Amp'd Chat, MTV Loveline, TELUS Чет Централна , Xtra салон , Café Chat, Phat Chat, Phat Lounge, Amp'd Lounge, Love Me Love Me Not, CoolTalk, Coolchat, 3 Lounge, HOT Talk, Room Rainbow, The Lounge, v.Lounge, AirG Chat , C-Lounge, Conexion Latina Четврток, Chatr.it, Chatr.es, Cool Pics, air chat, Nuestra Comunidad, airG Chat en Español, chatroulette Нема потреба од регистрација, се пријавите или пари за почеток разговор во моментов! Конексија идеи.