Како да надградба од Windows XP Service Pack 3

Префрлете се на Windows 10 или 8.1

Windows XP Service Pack 3 (SP3) беше издаден во април 2008 година. Ги вклучува сите претходно објавени надградби на Windows XP (т.е. SP1, SP2).

Кои верзии на XP ги поддржува?

Windows XP; Windows XP Home Edition; Windows XP Home Edition N; Windows XP Media Center Edition; Windows XP Professional Edition; Windows XP Professional N; Windows XP Service Pack 1; Windows XP Service Pack 2; Windows XP Starter Edition; Windows XP Tablet PC Edition

Дали "Мајкрософт" сè уште поддржува Windows XP?

Поддршката за Windows XP беше прекината на 8 април 2014 година. Мајкрософт вели дека корисниците најдобро се служат со мигрирање на Windows 10 или Windows 8.1.

Како да преминете кон Windows 10?

Microsoft нуди ресурси и алатки за да им помогне на корисниците распоредување и управување со Windows 10. Мајкрософт ги нуди следните ресурси:

Како да преминете кон Windows 8.1?

Microsoft нуди стручни упатства и разни алатки за да ви помогне да ги ублажите и да ги поправите проблемите со компатибилноста, да го рационализирате распоредувањето и да ги избегнувате заедничките проблеми.

Исто така, можете да ја искористите обуката на Microsoft Virtual Academy:

Зошто треба да направам резервна копија на мојот Windows компјутер и колку често?

Вршењето резервна копија на Windows е една од најпаметните работи што можете да ги направите за да ги заштитите важните информации, фотографии, музика и критични податоци на вашиот компјутер

Резервните копии треба да вклучуваат е-пошта, интернет-ознаки, работни датотеки, податочни датотеки од програми за финансии како Quicken, дигитални фотографии и сè друго што не можете да си ги изгубите. Можете лесно да ги копирате сите ваши датотеки на CD или друг компјутер во вашата домашна мрежа. Исто така, чувајте ги сите ваши оригинални ЦД-а за инсталирање на Windows и програма на безбедно место.

Колку често, прашуваш? Погледнете го овој начин: Секоја датотека што не може да си дозволи да изгуби (што ќе потрае премногу долго за да се ре-креира или е уникатно и не може да се ре-креира), треба да се наоѓа на два одделни физички медиуми, како на пример на два хард дискови, или хард диск и CD.

Поврзани написи: