Како да го симнете FaceTime

Видео разговор е далеку од најдобар начин да комуницирате со пријателите и семејството далеку од вас, а FaceTime на Apple е еден од најдобрите видео разговор алатки. Има само нешто во врска со идејата да бидете во можност да го видите лицето со кое разговарате при остварување на повик , што ги возбудува луѓето. (Уште подобро, новата FaceTime Audio функција која ви овозможува да остварувате повици без да ги користите вашите месечни минути.)

Како и повеќето услуги на Apple, FaceTime работи на скоро сите уреди на Apple. Додека дебитираше на iPhone 4, сега можете да се соочите со FaceTime со некој со iPhone, iPod touch, iPad или Mac (Apple TV и Apple Watch не го поддржуваат FaceTime токму сега, но никогаш не знаете за иднината).

Ако сакате да започнете видео разговор, бидете сигурни дека имате FaceTime со изнаоѓање каде можете да го.

Преземи FaceTime за iOS

Не треба да ја преземете апликацијата FaceTime за iOS: таа доаѓа однапред инсталирана на секој iOS уред кој работи iOS 5 или повисок. Ако уредот работи iOS 5 или повисок и апликацијата FaceTime не е присутна, уредот не може да го користи (на пример, можеби нема камера со кои се соочува корисникот). Apple не нуди апликација на уреди кои не можат да ја користат.

Постојат многу други видео разговор апликации за iOS, како Skype и Танго. Ако сакате да видео разговор со некој кој има уред кој не работи FaceTime, ќе треба да ги користите овие.

Поврзано : Како да го користите повикот на Wi-Fi на iPhone

Преземете FaceTime за Mac OS

FaceTime доаѓа однапред инсталиран со најновите верзии на Mac OS X (или, како што сега се нарекува, macOS), па ако вашиот софтвер е ажуриран, веќе треба да ја имате програмата. Ако не, можете да го преземете FaceTime од продавницата на Mac App Store. За да користите Mac App Store, мора да користите Mac OS X 10.6 или повисок. Ако го имате тој оперативен систем, App Store на Mac е достапен во вашиот пристаниште или преку вградената апликација за App Store.

Следете го овој линк директно до FaceTime во продавницата на Mac App Store. Кликнете на копчето Купи за да го купите софтверот FaceTime користејќи го вашиот Apple ID (тоа е 0,99 американски долари) и да го инсталирате на вашиот Mac. Со десктоп верзија на FaceTime, можете да ги правите FaceTime повиците кон другите Macs кои го водат софтверот, како и iPhones, iPads и iPod допира .

Преземете FaceTime за Андроид

Андроид корисниците можеби се загрижени за користење на FaceTime, но имам лоши вести: нема FaceTime за Android. Но, всушност, не е лошо, како што ќе видиме.

Постојат голем број на апликации за видео разговор за Андроид, но никој не е FaceTime на Apple и никој од нив не работи со FaceTime. Можете да најдете апликации кои тврдат дека се FaceTime за Андроид во Google Play продавницата, но тие не ја кажуваат вистината. FaceTime доаѓа само од Apple и Apple не го објави софтверот за Андроид.

Но, само затоа што нема FaceTime, не значи дека Андроид корисниците не можат да разговараат за видео. Всушност, постојат тони Андроид апликации кои им овозможуваат на корисниците да се видат еден со друг додека зборуваат како Танго, Skype, WhatsApp и друго. Добијте ги вашите пријатели и семејството да преземат една од овие апликации и ќе бидете подготвени да разговарате без оглед на вашата платформа за паметни телефони.

Поврзани: Можете ли да го добиете FaceTime за Андроид?

Преземи FaceTime за Windows

За жал, за корисниците на Windows, веста е иста како и за Андроид. Нема официјална апликација FaceTime за десктоп или мобилни Windows. Ова значи дека нема да можете да гледате разговор од вашиот Windows уред на iOS или Mac корисник преку FaceTime.

Но, исто како Андроид, има и многу други видео разговор алатки кои работат на Windows и кои исто така работат на iOS и Mac. Повторно, само осигурајте се дека сите луѓе со кои сакате да разговарате ја користат истата програма и ќе бидете подготвени да разговарате.

Поврзани: Вашите опции покрај FaceTime за видео разговор на Windows .