Како да го користите PlayStation Store за PC да преземете на PSP

Чекор по чекор инструкции

Ако немате безжичен рутер во вашиот дом и немате PS3 што можете да го користите за да пристапите до продавницата PlayStation Store, може да мислите дека сте надвор од среќа колку што ја преземате содржината за вашиот PSP од PlayStation Мрежа. Ако имате компјутер со интернет конекција, можете да преземате игри, демо и други содржини од PlayStation Store за компјутер и да ги синхронизирате со вашиот PSP. Тоа е лесно. Еве 9 чекори за да се случи тоа.

Како да го користите PlayStation Store за компјутер за превземање на PlayStation Portable (PSP): 9 чекори

  1. Ако веќе не сте го направиле, преземете и инсталирајте Sony Media Go for PSP. Ако ви треба помош, видете го ова упатство за инструкции и совети.
  2. Осигурајте се дека имате доволно простор за преземање на вашиот PSP Memory Stick. Вклучете го вашиот PSP, приклучете го на вашиот компјутер со USB-кабел и активирајте ја USB-врската со лизгање во менито "Settings" на вашиот PSP и изберете "USB Connection."
  3. Осигурајте се дека вашиот компјутер е поврзан на интернет и стартува Sony Media Go for PSP.
  4. Ако ова е прв пат кога ќе започнете Media Go, ќе се изврши преку процесот на поставување, а потоа ќе ве однесе до PlayStation Store. Ако претходно сте го направиле Media Go, стартувајте го, кликнете на иконата за PlayStation Store за да отидете во продавницата.
  5. Одете до продавница со кликнување на категориите додека не пронајдете игра, демонстрација, видео или друга содржина што сакате да ја преземете.
  6. Кликнете на копчето "преземи".
  7. Ако претходно не сте го користеле PlayStation Store за компјутер, ќе треба да се најавите или да креирате сметка. (Погледајте Совет 1 подолу.) Ако претходно сте ја користеле продавницата, сепак ќе треба да се најавите.
  1. Откако сте најавени, најверојатно ќе треба повторно да ја пронајдете вашата ставка и повторно да кликнете на "download". (Видете Совети 2 и 3 подолу.) Вашите избрани ставки ќе ги преземете на вашиот PSP.
  2. Кога вашето преземање е завршено, исклучете го вашиот PSP и отидете до новата содржина. Уживајте!

Совети

  1. Ако веќе имате сметка на PlayStation Network поставена на вашиот PS3 или PSP, користете ги истите информации за најава кога пристапувате до PlayStation Store за компјутер; инаку, следете ги упатствата за креирање нова сметка.
  2. Кога ќе кликнете на "преземање" на некој објект, можете веднаш да го преземете или да го додадете во вашата кошничка за да можете да изберете повеќе ставки и потоа да ги преземете сите во еден момент.
  3. Кога ќе кликнете за да преземете ставка, може да ви биде побарано да преземете ажурирана верзија на PlayStation Network Downloader. Преземете го, а потоа рестартирајте го компјутерот и повторно стартувајте Media Go и кликнете на иконата PS Store за да се вратите во продавницата. Пронајдете го преземеното и кликнете "преземи" (повторно!).
  4. Не можете да гледате содржина на PlayStation Store на вашиот компјутер. Може да се користи само на вашиот PSP.
  5. Не можете да ги преземете PlayStation Store ставки само на вашиот компјутер. Мора да имате PSP поврзан со вашиот компјутер, со мемориско стапче во PSP кое има доволно слободен простор за преземање.

Што ви треба