Како да го избере најдобриот Xbox One конзола за вас

Збунет помеѓу Xbox One, One S и One X? Сортирајте го овде

Процесот на избор на конзола за игри се користи за да започне и да заврши со одлуката помеѓу Microsoft , Sony и Nintendo . Хардверски ревизии обично беа минимални и дојдоа на крајот од генерацијата конзола, но пејзажот е многу посложена сега. Ако сакате да купите Xbox One конзола, треба да изберете помеѓу оригиналот, Xbox One S и Xbox One X.

Xbox One X е најновата ревизија на Xbox One конзолата, па ако сакате да играте на најновиот и најголем достапен систем, вашиот избор е лесен. Сепак, сеуште постојат валидни причини да се купи Xbox One S, и технички може да ги играте сите исти игри на оригиналниот Xbox One. Секоја верзија на Xbox One исто така е способна да игра редовни Blu-Ray филмови, но тие не се способни за обработка на Blu-Ray ултра-висока дефиниција (UHD).

Еве ги трите клучни разлики помеѓу Xbox One, Xbox One S и Xbox One X, проследено со повеќе длабинско испитување на добрите и лошите страни на секоја од нив:

Xbox One

Xbox One S

Xbox One X

Xbox One X

Објавено: ноември 2017 година
Резолуција на екран: 720p, 1080p, 4k
Kinect Port: Не, бара адаптер.

Xbox One X е технички уште Xbox One, и ја игра целата библиотека на Xbox One игри. Сепак, хардверот во внатрешноста на случајот е значително помоќен од било на Xbox One или на Xbox One S.

Најголемата разлика помеѓу Xbox One X и неговите претходници е дека е способен за излез на Blu-ray филмови и игри во родната 4k.

Позитивни:

Конс:

Xbox One S

Објавено: Август 2016
Резолуција на екран: 720p, 1080p, 4k (upscaled)
Kinect Port: Не, бара адаптер.

Xbox One S беше издаден речиси три години по оригиналниот Xbox One, и вклучува голем број подобрувања. Големото надворешно напојување беше отстрането, целокупната големина на конзолата беше намалена, а вклучена е и мајчин поддршка за 4k видео излез.

Главните недостатоци на Xbox One S во споредба со Xbox One X е тоа што не поддржува мајчин 4k игри.

Позитивни:

Конс:

Xbox One

Објавено: Ноември 2013
Резолуција на екран: 720p, 1080p
Kinect Port: Да, не е потребен адаптер.
Производство Статус: веќе не се направени. Оригиналниот Xbox One беше прекинат кога Xbox One S беше пуштен на слобода.

Оригиналниот Xbox One е тешко да се најдат овие денови ако барате сосема нова единица, но добивањето на вашите раце на користен или реновиран е многу полесно.

Главната корист на оригиналниот Xbox One во однос на нејзините понови браќа и сестри е тоа што е поевтино, иако може да ги игра сите исти игри. Сепак, важно е да се запамети дека постојат и козметички и хардверски разлики помеѓу Xbox One, Xbox One S и Xbox One X.

Позитивни:

Конс: