Како да го поправам кодот за грешка на ЦД рипувајќи C00D10D2

А Брз Поправи за C00D10D2 Грешка порака

Windows Media Player 11 е околу некое време, но сеуште е популарен софтверски медиа плеер кој некои Windows-базирани компјутери користат за аудио и видео. Тоа беше вклучено во Windows Vista и е достапно како преземање за Windows XP. Потоа следеше Windows Media Player 12, кој беше претставен во Windows 7.

Една популарна предност на Windows Media Player 11 е тоа што може да се користи за копирање на ЦД-а на хард дискот на вашиот компјутер или за снимање на ЦД-а или ДВД-а.

Ако неодамна сте се обиделе да рипувате аудио ЦД-а во дигитален музички формат и видете ја оваа порака за грешка-C00D10D2-пробајте ги овие чекори за брзо решение.

А Брз Поправи за C00D10D2 Грешка порака

  1. За да пристапите до опциите на Windows Media Player, кликнете на табулаторот на менито Tools во горниот дел од екранот и изберете Опции .
  2. На екранот со опции, кликнете на табулаторот Уреди за да видите листа на хардверски уреди прикачени на вашиот систем. Лево кликнете на CD / DVD-уредот што го користите за да ги исфрлите вашите аудио CD-а. Кликнете на копчето Properties за следниот екран.
  3. На екранот Properties за избраниот уред, осигурајте се дека поставката Digital е овозможена за секции за репродукција и репродукција . На истиот екран, исто така, осигурајте се дека полето за избор покрај полето за коригирање грешка е поставено.
  4. За да ги зачувате вашите поставувања, кликнете Apply и потоа OK . За да излезете од екранот Опции, кликнете ОК уште еднаш.

Еден повеќе фикс

Ако проблемот не е фиксен, обидете се со ова:

  1. Кликнете на табулаторот на менито Tools во горниот дел од екранот на Windows Media Player.
  2. Изберете Опции .
  3. Кликнете на јазичето Rip Music и променете го форматираниот аудио формат до Windows Media Audio . Ова понекогаш ја лекува грешката на ЦД-то.
  4. Кликнете на копчето Apply и проследено со OK .