Каде можам да преземам Windows Me?

Дали Windows Me е слободен да го преземете и користите?

Постојат неколку причини зошто можеби ќе сакате да преземете Windows Me. На пример, ако треба да инсталирате Windows Me, но сте го изгубиле оригиналното CD-то за Windows Me Setup, симнувањето на Windows 95 ќе ве ослободи од тоа врзење.

Можете, исто така, можеби ќе сакате да преземете Windows Millennium Edition само за да го пробате оперативниот систем или да го ставите на втор компјутер дома. Windows може да биде скапо, па наоѓањето на место за преземање на постар оперативен систем како Windows Me бесплатно е примамлива мисла.

Каде можам да добијам Windows ME?

Прилично сè е достапно на интернет бесплатно, нели?

Иако постојат неколку места на интернет за преземање на Windows Me, ниту еден од нив не е легален. Windows Me не се дистрибуира на интернет, така што нема легитимен начин да се преземе Windows Me, дури и од Microsoft.

Без разлика каде ќе го најдете, секој Windows Me преземање што ќе го најдете на интернет е нелегално. Единствениот правен тек на дејствување кога ви треба копија од Windows Me е всушност да купите нова копија од Windows Me. Тоа е толку едноставно.

Важно е да се забележи дека дури и ако сте ја презеле Windows Me, она што ќе го добиете е слика на Windows Me Setup CD. На пример, најверојатно ќе ја преземете ISO-датотеката како windows-me.iso или нешто слично. Потоа ќе ја запалиш ISO сликата на CD-то што ќе го употребиш за да инсталираш Windows Me.

Меѓутоа, на многу начини, она за што всушност плаќате кога законски купувате копија од Windows Millennium Edition е клучот на производот (понекогаш се нарекува клучен CD или клучен код или погрешно како сериски број ). Овој уникатен број е потребен за време на инсталацијата на Windows Me. Па дури и ако сте го преземале Windows Me, сепак ќе треба да имате валиден Windows Me клуч за инсталација и користење на Windows.

Ако го направите, всушност, го имате клучот за производ на Windows Me, но го немате инсталационото CD-то, може да тврдите дека, бидејќи навистина сте го купиле Windows Me и имате валиден производ, преземате слика од Windows Me CD од било каде треба да биде во рамките на вашите права.

Меѓутоа, во овој момент, единствениот законски начин за добивање на Windows Me CD е од законски купување на оперативниот систем. Јас би предложил да се јавите во Microsoft за замена на Windows Me Setup CD, под претпоставка дека можете да покажете доказ за купување.

Сепак, бидејќи Windows Me е пензиониран оперативен систем, ќе имате проблеми со тоа.

Забелешка: Windows 10 е најновиот оперативен систем од Microsoft. Погледнете Каде можам да преземам Windows 10? ако барате најновата верзија на Windows.

Каде да го пронајдете Windows ME клучот за производот

Ако всушност имате CD на Windows Me, но го барате клучот за производот, постои начин да го пронајдете, без потреба да купите нов или да користите нелегален Windows ME клуч за производот кој сте го добиле преку клучните копчиња или слични средства.

Погледнете Како да го пронајдете Windows Me клучот за производот за лесни инструкции.