Имате Андроид? Тука се карактеристиките на iTunes што работат за вас

Можете ли да синхронизирате iTunes и Android?

Одлуката да се купи уред со Android, наместо iPhone, не мора да значи дека го вртите грбот на огромниот број на медиуми достапни во iTunes екосистемот. Без разлика дали станува збор за музика или филмови, апликации или самата iTunes програма, некои корисници на Android можеби ќе сакаат да ја користат iTunes - или барем нејзината содржина. Но, кога станува збор за iTunes и Android, што работи и што не?

Играње iTunes музика на Андроид? Да!

Музика преземени од iTunes се компатибилни со Android телефони во повеќето случаи. Музиката купена од iTunes е во формат AAC , за кој Андроид има мајчин поддршка.

Исклучок од оваа песна што ја купив од iTunes пред април 2009 година беше воведувањето на формат iTunes Plus без DRM. Овие датотеки, наречени Заштитени AAC, нема да работат на Андроид бидејќи не поддржува iTunes 'DRM. Сепак, можете да ги надградите овие песни со купени AAC-датотеки.

Играње музика на Apple на Андроид? Да!

Услугата за стриминг на Apple Music е значајна бидејќи претставува прва голема Андроид стан на компанијата. Во минатото, Apple има направено само iOS апликации. Apple Music ја заменува услугата Beats Music и апликацијата, иако тоа беше во Android. Поради тоа, Apple Music е достапна и за корисниците на Android. Преземете ја апликацијата за да добиете бесплатен пробен период. Претплати за Android корисници чинат исто како и за корисниците на iPhone .

Играње подкасти од iTunes на Андроид? Да, но...

Подкастите се само MP3-и, а уредите со Android можат да пуштаат MP3-и, па компатибилноста не е проблем. Но, без апликација iTunes или Apple Podcasts за Android, прашањето е: зошто би се обиделе да го користите iTunes за да добиете објави за вашиот Андроид? Сите апликации на Google Play, Spotify и Stitcher кои работат на Android-имаат големи библиотеки на подкаст. Технички може да преземете подкасти од iTunes и да ги синхронизирате со вашиот Андроид, или да пронајдете апликација за подкаст од трети лица која ви овозможува да се претплатите на iTunes за преземања, но е поедноставно да користите само една од тие апликации.

Играње iTunes Видеа на Андроид? Не

Сите филмови и телевизиски емисии изнајмени или купени од iTunes имаат ограничувања за управување со дигитални права . Бидејќи Андроид не поддржува iTunes DRM од Apple, видео од iTunes нема да работи на Андроид. Од друга страна, некои други видови на видео складирани во библиотеката iTunes, како што е тој снимен на iPhone, се компатибилни со Андроид.

Ако добиете софтвер за да го отстраните DRM или што го прави тоа како дел од конвертирање iTunes видео датотека во друг формат, треба да бидете во можност да креирате датотека со компатибилност со Android. Сепак, законитоста на овие пристапи е дискутабилна.

Водење апликации за iPhone на Android? Не

За жал, апликациите на iPhone не работат на Андроид. Со огромната библиотека на привлечни апликации и игри во App Store , некои корисници на Андроид би можеле да посакаат дека можат да ги користат апликациите на iPhone, но исто како и верзијата на Mac за некоја програма да не работи на Windows, iOS апликации не можат да работат на Android. Сепак, Google Play продавницата за Андроид нуди повеќе од 1 милион апликации, иако.

Читање на iBooks на Андроид? Не

Читањето на книги купени од Apple iBookstore бара да се работи со апликацијата iBooks. И бидејќи уредите со Android не можат да работат на апликации за iPhone, iBooks не се на Android (освен ако, како и со видеа, користите софтвер за отстранување на DRM од iBooks датотеката, во тоа сценарио iBooks датотеките се само EPUBs). За среќа, постојат голем број на други одлични ebook апликации кои работат на Андроид, како што поттикне Амазон.

Синхронизирање на iTunes и Android? Да, со додатоци

Додека iTunes нема да ги синхронизира медиумите и другите датотеки со Android уредите по правило, со малку работа и со апликации од трети лица, двата можат да разговараат еден со друг. Апликациите што можат да синхронизираат iTunes и Android вклучуваат doubleTwist Sync од doubleTwist и iSyncr од JRT Studio.

AirPlay Streaming From Android? Да, со додатоци

Андроид уредите не можат да ги пренесуваат медиумите преку AirPlay протоколот на Apple надвор од кутијата, но со апликации што можат. Ако веќе користите AirSync на DoubleTwist за синхронизација на вашиот Android уред и iTunes, апликацијата Android додава AirPlay стриминг .