Што се случи со клуб Нинтендо?

Клуб Нинтендо не е повеќе, но Нинтендо Сметка продолжува програма за лојалност

Нинтендо ја прекина програмата на Нинтендо во 2015 година и ја замени со Nintendo Account и My Nintendo. Последниот ден за откуп на монети за преземање на програми и награди беше 30 јуни 2015 година, а последниот ден корисниците можеа да ги повратат кодовите за преземање на Club Nintendo во Nintendo eShop беше 31 јули 2015 година.

Мојата програма за лојалност на Нинтендо

Слично како и неговиот претходник, My Nintendo ја охрабрува интеракцијата со награди и попусти на дигитални игри, но потребна е сметка на Nintendo да учествува во My Nintendo. Секој со Nintendo профил може да го користи мојот Nintendo бесплатно.

Креирање на сметка за Nintendo

Ако веќе имате ID на Nintendo Network (NNID), користете го кога ќе се регистрирате за Nintendo профил. Можете да креирате Nintendo профил преку интернет, и можете да користите сметка на Фејсбук, Google или Твитер за да го рационализирате пријавувањето.

Nintendo профил наспроти Nintendo Мрежа ID

Nintendo сметки и Nintendo ИД се две одделни работи кои се користат за различни цели.

Поврзување на вашата NNID и Nintendo сметка

Ако имате Nintendo сметка и NNID, можете да ги поврзете овие две. Поврзувањето на вашите сметки овозможува, можете:

Откако ќе ја поставите вашата Nintendo профил, одете во Мојот Nintendo за да се најавите на страницата; исто така можете да се регистрирате за сметка на Nintendo на веб-страницата Мојот Нинтендо. За полесно искуство, користете го вашиот Nintendo Network ID за сите ваши купувања и услуги.

Ако имате одделни NNID и Nintendo сметки, можете да ги поврзете за да започнете да заработувате поени во My Nintendo. Откако ќе се регистрирате за Nintendo профил, следете ги овие чекори за да го поврзете со вашиот NNID:

  1. Пријавете се во вашата сметка на Nintendo на http://accounts.nintendo.com.
  2. Кликнете User Info што се наоѓа на левата страна на страницата.
  3. Под поврзани сметки на десната страна на страницата, кликнете Измени .
  4. Кликнете на квадратчето веднаш до Nintendo Network ID.
  5. Пријавете се во вашата NNID сметка и следете ги инструкциите за да завршите додавање на вашата сметка на вашата Nintendo профил.

Користење на мојот Nintendo

Како Клуб Нинтендо, корисниците на My Nintendo заработуваат поени за одредени активности. Меѓу нив се:

Моите Nintendo поени се во форма на платинумни поени, кои заработите преку интеракција со услугите и апликациите на Nintendo и златните поени што можете да ги заработите за купување на дигитални верзии на игри. Откупи ги тие поени за ексклузивни дигитални игри, попусти и ставки во апликацијата.