Избор на Nintendo DS: кој треба да го добиете?

Nintendo DS е најпопуларната и разновидна рачна играчка машина достапна на пазарот. Меѓутоа, неговата разноврсност е меч со две острици: Со толку многу инкарнации на Nintendo DS за зграби, како знаеш кој е вистински за вас (или подарок примател)?

Секоја иницијација на Nintendo DS е одлична поради сопствени причини, но ако сте посакувате некои детали од вашиот хардвер, овој водич може да помогне да ги намалите работите.

Што е достапно?

Оригиналниот стил Nintendo DS - афетивно наречен " DS Phat " од своите фанови - отиде во продажба во 2004 година. Оттогаш е прекинат во корист на Nintendo DS Lite и Nintendo DSi , но сеуште ги има сите игри на Nintendo DS совршено . Исто така е назад компатибилна со библиотеката Game Boy Advance.

Nintendo DS Lite , објавен во 2006 година, е најконтроверзна верзија на Nintendo на рачното и најуспешно. Неговите функции се идентични со оригиналниот стил Nintendo DS, но може да се пофали со полесни, помали тела и посветла екран. На Nintendo DS Lite беше прекината во пролетта 2011 година, но сеуште е многу лесно да се најде, нови и користени, во повеќето продавници.

Nintendo DSi , објавен во 2009 година, го игра огромното мнозинство на библиотеката на Nintendo DS (забрана за игри кои бараат приклучоци кои се приклучуваат во слот за играчки од Game Boy Advance), но некои нови хардверски карактеристики ги разликуваат DSi од Nintendo DS Lite . На DSi има две камери, заедно со вграден софтвер за уредување фотографии и музика.

Исто така има SD слот и може да репродуцира ACC-формат музички фајлови. Исто така, Nintendo DSi може да пристапи до Nintendo DSi Shop, која има многу игри за превземање за продажба.

Nintendo DSi XL, објавен во 2010 година, е надградба на Nintendo DSi која има поголеми, посветли екрани со поширок агол на гледање. На DSi XL, исто така, доаѓа претходно натоварен со софтвер како Brain Age Express и Flipnote Studio.

Најдобар Nintendo DS за Ретро гејминг: Nintendo DS Lite

Nintendo DS Lite е наназад компатибилна со голема библиотека на Game Boy Advance. Комбинирајте го заедно со стотиците титули достапни за самиот Nintendo DS, и имаш чиста игристичка добрина која ќе ве трае со векови.

Најдобар Nintendo DS за Indie Gaming: На Nintendo DSi

На Nintendo DSi Магазин нуди десетици превземање наслови од мали и независни игра студија. Иако игри што се преземаат не се често толку длабоки колку што е достапно на полиците за малопродажба (компромисот е пониска цена), тие се малку посмели и не се плашат да пробаат нови работи. И кога уникатна идеја од инди-студиото ги исполнува критичните признанија, големите студија се повеќе склони да понудат големи буџетски наслови кои отстапуваат од нормата.

Игри за преземање на Nintendo DSi, исто така, се стремат кон брзи, пријатни ромпси кои можат да ги уживаат сите.

Најдобар Nintendo DS за Homebrew: Nintendo DS Lite

Nintendo DS Homebrew може да помогне да се вклопи вашиот инди искуство со одлични игри со младиот (иако очигледно нелиценциран) програмери. Можете дури и да ги добиете вашите раце на некои корисни бесплатни апликации. Постои доминантна сцена за Nintendo DSi, но Nintendo DS Lite е далеку од машината за движење за homebrew, благодарение на нејзината растечка заедница и достапноста и достапноста на хардверот потребен за DS homebrew (Slot-1 и Slot-2 картички).

Најдобар Nintendo DS за креативната душа: Nintendo DSi

Nintendo DSi е малку работна група што се однесува до мултимедија. Со своите камери, софтверот за уредување фотографии, достапноста на Flipnote Studio и неговата програма за уредување музика, Nintendo DSi има некои големи одвлекување на вниманието за креативните типови. Wi-Fi поврзувањето на системот и слот за SD картички исто така го олеснуваат префрлањето и споделувањето на ремек-дела.

Најдобар Nintendo DS за семејно генинг: Nintendo DSi XL

Нинтендо работеше напорно за да докаже дека видео игрите се за семејства, а неговите напори се исплатија. Nintendo DS има широк избор на игри ориентирани кон семејството, кои можат да се репродуцираат на било која верзија на рачни, но Nintendo DSi XL има големи, светли екрани кои нудат многу широк агол на гледање. Тој е совршен за вид на back-up игри преку рамо, кои се стремат да се одржат на долги патувања во автомобил.

Прочитајте преглед на придобивките и можностите на Nintendo DSi XL.

Најдобар Nintendo DS за изведба и вредност: Nintendo DS Lite

Милиони сопственици на Nintendo DS Lite не можат да бидат во ред. Иако нема камери, големи екрани и пристап до Nintendo DSi Shop, Nintendo DS Lite им овозможува на играчите да се нурне во огромна, разновидна библиотека на лиценцирани и homebrew игри - и тоа е она што навистина се брои, на крајот. Покрај тоа, Nintendo DS Lite е прекрасно компактен, издржлив и лесен.