Што значи "следи" значи на Твитер?

Терминот "Следи" има две сродни значења на Твитер

Кога зборуваме за терминологија на Твитер , зборот "следи" се користи во две сценарија:

Како работи Твитер

Секој пат кога ќе напишете ново ажурирање (или чуруликам ) и објавете го на вашиот Твитер профил, тоа е достапно за светот да се види (освен ако не сте ја наместиле вашата сметка за да ги направат вашите твитови приватни). Неминовно, некои луѓе кои се заинтересирани за она што имаат да кажат ќе сакаат да знаат секогаш кога ќе објавите нов твит. Оние луѓе го избираат копчето Следете на вашата страница на профилот за да се претплатите за автоматски да ги примате вашите твитови. Тоа значи дека кога се логираат на нивните сметки на Твитер, нивната главна страница за навестување на Твитер е населена со хронолошка листа на твитови на сите што ги следат, вклучувајќи ги и вашите.

Истото важи и за луѓето што ќе одлучите да ги следите. Кога ќе влезете во вашата сметка на Твитер, вашата почетна страница прикажува хронолошка листа на твитови од сите што сте ги одбрале да ги следите со кликнување на копчето Follow на нивните страници на профилот на Твитер. Можете да одберете да го следите или да не откривате кој било корисник на Twitter што го сакате во секое време.

Како да спречам луѓе од вас

Интернетот е интернет, некои луѓе велат работи на Твитер отколку што никогаш не би рекле во реалниот живот. Благодарение на анонимноста, тие ја креваат својата сајбер-храброст и велат штетни работи. Доколку значи дека работите се насочени кон вас, блокирајте го лицето кое ги објавило, и на тоа лице нема да му биде дозволено да ве следи. Сепак, тие можат да направат нова сметка и да ве следат повторно и да го насочуваат вашиот калиум. Твитер работи напорно (некои може да се каже дека не е доволно силно) за да се подобри ова, но засега, копчето Блок е вашата прва линија на одбрана. Запомни дека тоа оди во двата начина. Ако висиш средно-духови зборови, немојте да бидете изненадени ако се најдете блокиран.