Што е Јаху? Јаху 101

Јаху е пребарувач, тематски директориум и веб портал. Јаху обезбедува релативно добри резултати од пребарување, напојувани од нивната технологија за пребарување, заедно со многу други опции за пребарување на Yahoo. Yahoo.com исто така е една од најпопуларните дестинации на Интернет, нуди веб-портал, пребарувач, директориум , пошта, вести, мапи, видеа , сајтови на социјални медиуми и многу други веб-сајтови и услуги.

Опции за пребарување на Yahoo

Ако сакате да ја погледнете предната страница на Yahoo, исто така познат како Yahoo.com, едноставно напишете yahoo.com во полето за пребарување на вашиот интернет пребарувач.

Ако барате пребарувач за Јаху, напишете search.yahoo.com .

Сакате да го проверите деталниот директориум на Јаху? Напишете dir.yahoo.com .

Како за Јаху пошта? Ќе сакате mail.yahoo.com .

Сакате личен веб портал што можете да го прилагодите? Обидете се со my.yahoo.com .

Еве уште повеќе опции на Yahoo:

Совети за пребарување

Пребарувањето на Yahoo.com е поефикасно со следниве совети:

Домашна страница

Јаху нуди многу опции за пребарување на страната за пребарување портал; вклучувајќи го и капацитетот за пребарување на Интернет, пребарување само за слики, пребарување во Yahoo Directory (ова ги собира резултатите од човечкиот уредуван предметски директориум, за разлика од главната страница со резултатите од главниот пребарувач), пребарување на локално ниво, пребарување вести и пазарување .

Покрај тоа, можете да ги погледнете локалните временски резултати, претстојните филмови, Marketplace и Yahoo International. Главна страница на Јаху е прилично преполна, но има многу да понуди. Многу луѓе го користат Јаху за нивната лесна употреба Јаху Пошта и за опциите за пребарување на Мој Јаху .

Совети за пребарување на Yahoo

Повеќе за Јаху

Јаху има многу да понуди пребарувачи. Еве неколку статии за Yahoo кои можат да ви помогнат да истражите што е таму: