Како да споделувате и складирате видео со Apple iCloud

Тоа е забавно и лесно да се користи iCloud за споделување и складирање на видео.

Епл iCloud има најмногу корисници на било која облак складирање услуга во САД. Со толку многу опции за облак складирање како Windows SkyDrive, Амазон Облак диск , Dropbox , и Box за да именува неколку, зошто iCloud е толку популарен? iCloud го вклучува истиот елегантен дизајн и едноставен кориснички интерфејс кој стана составен дел на брендот и привлечен за корисниците. Да не зборуваме за фактот дека ако сте корисник на Apple, веројатно е дека имате интегриран екосистем на Apple со користење на Apple мобилни уреди, компјутери, iPods и iTunes. iCloud се вклопува директно во овој екосистем, овозможувајќи ви простор за автоматско зачувување на вашите датотеки во облакот - вклучено видео - за да можете да пристапите до нив од каде било.

На пример, можете да преземете филм од iTunes на вашиот компјутер и да го проследувате од вашиот телевизор преку AppleTV, автоматски да ги поставувате видеата на iPhone на iCloud за да можете да ги уредувате на вашиот компјутер или да ја складирате вашата музика во облакот, Т заземаат вредни хард диск простор.

Да започнеме со Apple iCloud

Сè што треба да започнете со користење на iCloud е вашиот Apple ID и лозинка. Ако имате сопствен уред на Apple, како што се iPhone, MacBook или iPod, мораше да креирате Apple ID за да започнете со користење на вашиот уред. Користете ги истите информации за да се најавите на iCloud од кој било интернет-поврзан уред, и можете да започнете со поставување и пристапување до датотеки.

Користење на iCloud со iTunes

ICloud на Apple го става акцентот на интеграцијата со iTunes. Нешто што го купите на iTunes - без разлика дали станува збор за филм, шоу или песна, можете да пристапите насекаде каде што имате интернет со користење на вашата iCloud сметка. За да го користите iCloud на вашиот компјутер, ќе треба да имате тековна верзија на iOS - OSX или 10.7.4 и подоцна. Потоа, можете да го вклучите iCloud со одење до System Preferences, со кликнување на iCloud и со одбирање на апликациите и уредите кои сакате да ги синхронизирате со вашата сметка. Можете да одберете да овозможите iTunes, iPhoto, е-пошта, календари, контакти и документи.

iCloud не вклучува Quicktime интеграција. Ова е веројатно затоа што интернет брзините не се доволно брзи за да се прилагодат големи поставувања на видео, што ќе го направи iCloud помалку ефикасен. Видео качувањето веројатно ќе дојде во иднина, но засега можете да уживате во некое видео што го преземате, изнајмувате или купувате од iTunes на кој било мобилен уред или телевизор кој има интернет-сметка. За да го направите ова, едноставно влезете во вашиот Apple ID од одбраниот уред со овозможен интернет, и ќе можете да ја пребарувате вашата iTunes сметка како да сте седеле пред вашиот домашен компјутер. Ако сте купиле тридневно изнајмување филм на вашиот лаптоп, но сакате да го прикажете на вашите деца на вашиот телевизор, само да го пристапите преку облакот!

Покрај тоа, секоја од музиката, филмовите или емитувањата што ги купувате на вашиот iPad, iPod или iPhone ќе биде достапна преку iCloud. Добро правило е ако го купите со помош на вашиот Apple ID, ќе можете да го пристапите од било каде. Ова ги вклучува сите мобилни апликации што сте ги купиле за вашиот уред од различни фото и видео уредници до специјални ефекти и социјални видео апликации. Ако сакате да го надградите вашиот iPhone, сите овие апликации ќе бидат зачувани во облакот, така што ќе може повторно да ги преземете бесплатно на вашиот нов уред.

Користење на iPhoto за фотографии и домашни филмови

Интеграцијата на iPhoto со iCloud е можеби најдобрата опција за љубителите на видео. Сите филмови што ги користите со вашиот iPhone, iPod, iPad или дури и вградената камера на вашиот лаптоп може да се зачуваат и зачувуваат во Облак.

Епл мобилните уреди заземаат одличен HD видео, а со апликации за уредување на мобилни уреди како iMovie, iSupr8, Threadlife, Directr и друго, можете да создавате и зачувувате професионални видеа на вашиот телефон. Повеќето апликации за уредување на видео за уредот за мобилни уреди вклучуваат функција која ви овозможува да го извезете вашето завршено видео во ролна на вашиот фотоапарат. Откако видеото ќе биде снимено на вашиот фотоапарат, можете или да го подигнете на iCloud директно од вашиот мобилен уред или да го увезете во вашиот лаптоп и да го подигнете во iTunes. Во секој случај, видеото ќе биде зачувано за чување и ќе можете да пристапите до него за да им покажете на пријателите и семејството каде и да сте.

iCloud е одличен ресурс за корисниците на iOS. Ако веќе имате уред на Apple, започнете со iCloud за да ги интегрирате вашите видео датотеки за вашето задоволство за гледање и слушање!