Што беше играта на чудовиштето на Милкрук на Google Earth?

Мрзното моторче на монструмите беше игра што може да ја играте во Google Earth

Чудното чудовиште на Милктрук на Google Earth беше брза и забавна игра која им овозможи на играчите да убијат малку време и да направат некои истражувања на Google Earth.

Немаше предмет на оваа игра. Копчињата за прелистување едноставно контролираа 3D камион за млеко, како што зумираше околу Google Earth. Камионот возеше право низ 3D зградите, но одби да се извлече од планините и другиот терен. Секогаш по некое време гласниот меур се појави од камионот со коментари.

Како да се игра играта на чудовиште млеко

Monster Milktruck првично беше напишан во 2008 година за да ги прикаже способностите на Google Earth, но таа верзија повеќе не е поддржана од Google.

Други верзии се појавија подоцна, како оваа игра на монструозниот млеко во блог на Google Earth.

Сепак, Google го заврши API на Google Earth во декември 2015 година, па играта веќе не е достапна.

Како функционираше чудовиштето Милтрукк?

Играта требаше да ја преземете и инсталирате Google Earth и приклучок. Сè што требаше да направите беше да ги користите копчињата за забрзување и навигација, како кликнете на копчето за гас или наназад за да одите напред или назад, а левите и десните копчиња да се управуваат.

Внесувањето на дестинација во полето за пребарување веднаш ќе ве извести таму, а имало и пресети кои би можеле да ве забават на места како што се Сан Франциско, Вистлер, Монт Еверест, Токио и Пимо со само еден клик.

Други игри на Google Earth

Иако Monster Milktruck повеќе не е достапен, постојат и други забавни работи што можете да ги направите во Google Earth.

Еден пример е симулаторот за лет на Google Earth каде што летате виртуелен авион преку Google Earth.

Нешто друго што можеби не знаете за Google Earth е тоа што не е фиксирано само на Земјата. Можете дури да го истражувате Марс од Google Earth .

Погледнете ги најдобрите места за посета на Google Earth Street View за некои други забавни работи што треба да ги видите.