Топ 12 Прелистувачи за безбедност и Интернет додатоци за приватност

Најдобрите бесплатни додатоци за безбедноста на прелистувачот и приватноста на интернет

Никогаш не може да бидете премногу внимателни кога станува збор за безбедноста на прелистувачот и за приватност на Интернет. Постојат неколку мерки кои можете да ги преземете за да избегнете да станете жртва на хакери. Една од нив е да инсталирате некои од следните безбедносни додатоци на прелистувачот, кои се дизајнирани да ве заштитат од недостатоците на прелистувачот. Друг важен аспект на сурфањето на Интернет е вашата приватност на интернет. Некои од следните додатоци служат за да помогнат во заштитата на приватноста на Интернет на неколку уникатни начини.

Adblock Plus

adblockplus.org

Adblock Plus спречува да се преземаат одредени банери и други реклами, и затоа се прикажуваат кога ќе ја посетите веб-страница . Интегрираниот филтер со целосно прилагодување ви дава можност да блокирате специфични типови на реклами или целосно да ги задушите повеќето реклами.

Прилагодете го Google

(Фото © Scott Orgera).

Прилагодете го Google за да ви овозможат да го измените изгледот на резултатите од пребарувањето на Google на неколку начини, како што се додавање на линкови до други пребарувачи и сузбивање на реклами. Исто така се вклучени и многу други функции како маскирање на вашиот Google ID и резултатите од пребарувањето за стриминг.

Finjan SecureBrowsing

(Фото © техно - # 218131 / stockxpert).
Finjan SecureBrowsing ги пребарува главните веб-страници, како и резултатите од пребарувањето за злонамерни содржини што се кријат зад врските. Со пристапот и скенирањето на целните URL-и во реално време, додатокот проактивно ве предупредува кога врската е потенцијално опасна.

Flagfox

(Фото © Dave.G).

Flagfox обезбедува моментален пристап до информации за серверот на веб страната. Мали знамиња за земјата на потекло на серверот автоматски се прикажуваат во долниот десен агол од прозорецот на вашиот интернет пребарувач . Повеќе "

FlashBlock

(Фото © 14634081 - vacuum3d - stockxpert).
FlashBlock автоматски ја блокира целата содржина на веб-страниците од било кој од следните видови на Macromedia: Flash, Shockwave и Authorware. Повеќе "

Glabble Family Edition

(Фото © Glaxstar, Inc.).
Glubble Family Edition обезбедува комплетно функционален пакет за родителски надзор за вашиот интернет пребарувач. Тоа им дава на родителите, наставниците и другите старатели способноста да безбедно да диктираат и да ги следат кои области на мрежата ги гледаат нивните деца и студенти.

IE7pro

(Фото © Microsoft Corporation).
IE7Pro е мора да има додаток кој вклучува многу функции и измени за да го направат вашиот прелистувач попријатен, покорисен, безбеден и индивидуализиран.

Netcraft Toolbar

(Фото © 0tvalo - # 821007 / stockxpert).

Netcraft Toolbar ви помага да ве заштити од фишинг напади со блокирање на пристапот до сомнителни адреси. Извлекувајќи ја од својата голема база на податоци и потпирајќи се на влезот во заедницата, Netcraft вработува огромна "шема на гледање населби" за активно собирање URL адреси вклучени во фишинг.

NoScript

(Фото © InformAction).
NoScript дозволува извршна содржина, како што е JavaScript, да се извршува само ако е хостирана на домен во кој имате доверба. Повеќе "

Quero Toolbar

(Фото © Quero).
Quero Toolbar е наменет да се користи како замена за полето за адреса на IE. Блокирањето на скокачки прозорци и рекламите се пренесува на следното ниво, овозможувајќи ви не само да ги блокирате стандардните скокачки прозорци, туку да ги задушите дури и некои Google реклами да не се појавуваат. Што е најважно, тоа може да ве заштити од одредени видови на phishing напади.

ShowIP

(Фото © Jan Dittmer).
ShowIP ја прикажува IP адресата на веб-страницата што моментално ја гледате во статусната лента на прелистувачот. Покрај тоа, тоа ви дава можност да ги пребарувате услугите како што се whois и netcraft преку IP или Hostname. Повеќе "

Sxipper

(Фото © Sxip).
Sxipper безбедно ги зачувува имињата, лозинките и другите податоци што често ги внесувате на разни веб-страници. Повеќе "