Топ 100 асистенти на Google и команди на Google за дома

И каде да го добиете остатокот од листата на вештини

Google асистент е гласовна услуга која одговара на прашања, ви овозможува да ги контролирате паметните домашни уреди, свири музика и изведувате десетици други навистина кул функции. Овој виртуелен асистент е достапен на неколку уреди, вклучувајќи ја популарната серија на интерактивни звучници на Google Home .

За да ја отклучите моќта на Помошник на Google, ќе треба да знаете кои команди ќе ги користите. Ги наброивме најдобрите 100 подолу, поделени во десет различни категории. Секогаш кога користите уред со помош на Google Assistant, започнете со зборовите Еј Google, проследено со една од овие команди.

Забележете дека неколку од овие команди бараат индивидуални сметки со нивните соодветни услуги, повеќето кои се бесплатни. Ќе ви биде побарано помош од Google Assistant за да ги поставите споменатите сметки кога користите за една од овие команди за прв пат.

Команди за игри на Google

Луси Ламбрикс / Getty Images

Google Assistant ви овозможува да репродуцирате некои навистина пријатни аудиоцентрични игри како музички столчиња, тривијални па дури и авантури базирани на претвори, каде што можете да се впуштите во интерактивен свет.

Команди за здравје и фитнес

Инти Сент Клер / Getty Images

Без разлика дали барате медицински совети, совети за убавина, партнер за виртуелен тренинг или само треба да се смирите на крајот од еден долг ден, овие команди ве покриваат.

Команди за пазарење

PeopleImages / Getty Images

Еден од главните привлекувања на Google Assistant е дополнителното ниво на погодност што го нуди, особено кога станува збор за пополнување на празен шкаф или за купување подарок во последен момент. Овие гласовни команди овозможуваат брзо и лесно разбирање на рацете без купување.

Спортски команди

Луј Шварцберг / Getty Images

Сакате да знаете кој ја освоил последната трка во Pimlico? Треба некој совет за тоа кој да започне во вашата фантастична фудбалска лига? Без разлика на вашето прашање поврзано со спортот, Google Assistant може да одговори на него.

Команди за музика и фид

Херој слики / Getty Images

Вашиот Google Домашен или друг уред со овозможен асистент е совршена слушалка за вашите омилени песни и подкасти. Следните команди обезбедуваат пристап до богатство од радио станици, песни и емисии.

Команди за продуктивност

Левенте ќе / Getty Images

Никогаш не спијам премногу доцна, пропуштајте закажана средба или прескокнете оброк со овие практични команди кои можат да помогнат да се организираат дури и најхаотични начини на живот.

Команди за учење

Естерм / Гети Слики

Google Assistant може да го задржи вашиот мозок остар со следните образовни команди со тоа што ќе ви овозможи да го зајакнете вашиот вокабулар или дури да научите нов јазик, меѓу многу други корисни фактоиди.

Новини и временски команди

Малте Милер / Getty Images

Дознајте што се случува околу светот или околу блокот со овие корисни команди, кои исто така обезбедуваат детални временски прогнози и ажурирања на финансискиот пазар.

Патни команди

Дерек Круучер / Getty Images

Планирајте и резервирајте цело едно патување, вклучувајќи превоз и сместување, со овие команди за патување.

Други корисни и забавни команди

stevezmina1 / Getty Images

Следнава листа е напад на други команди на асистенти на Google, кои ги сакаме, и мислите дека и вие сте.

Посетете го веб-сајтот на Google Assistant за да пребарувате повеќе достапни команди.