Сите за Crackle TV

Апликацијата Crackle TV носи бесплатни филмови и телевизиски прилози до медиумите

На интернет е населен со постојано расте изобилство на ТВ и видео стриминг услуги кои се борат во вашето внимание.

Една услуга која вреди да се провери е Crackle. Crackle е достапен на многу способни уреди за стриминг на интернет, вклучувајќи:

Сепак, за разлика од Netflix, Amazon Video, Hulu , Vudu и многу други достапни услуги, Crackle не наплаќа никаква претплата или плати-per-view такси (со други зборови можете да гледате содржина на Crackle бесплатно). Сепак, постои улов. Исто како и редовните канали за кабловска телевизија без надградби, постојат реклами.

Кога Crackle првпат пристигнал на сцената, тој проследил само оригинална содржина и "minisodes". "Минозодите" беа петминутни изменети верзии на старите телевизиски емисии од 60-тите, 70-тите и 80-тите. Оригиналните епизоди беа кондензирани за да се прикажат само сцени со големи заговорни точки. Тоа беше дефинитивно интересен пристап кон презентацијата на содржини.

Сепак, тој пристап е променет и Crackle сега нуди филмови со целосна должина и ТВ емисии, како и оригинално програмирање со целосна должина.

Изборот преку интернет на Crackle дефинитивно не е толку широк како другите големи стриминг услуги, но тие нудат некои интересни избори, со ажурирани периодично.

Почнувајќи од 2018 година, понудите за содржини вклучуваат, но не се ограничени на:

Оригинални пукнатини

Класична ТВ серија

Филмови

Повеќе информации за пукнатини

Crackle исто така нуди бесплатна опција за регистрирање. За да го активирате вашиот телевизор или друг компатибилен уред, Crackle ќе ви даде код за активација што треба да го внесете на мрежен компјутер или мобилен уред.

Ако се регистрирате за Crackle сметка, ќе имате пристап до повеќе персонализирано искуство (My Crackle), како што се:

Друга работа што треба да се истакне за Crackle е тоа што додека ТВ емисиите можат да бидат несечени, тие не може да бидат нецензурирани.

Ако веќе се претплатите на Netflix, Hulu, Vudu или друга услуга, иако Crackle е бесплатен, не би било мудро да го откажете Netflix, бидејќи има некои понуди кои за оние други услуги кои се ексклузивни и, се разбира, Crackle има поограничен избор на содржини и реклами. Исто така, додека Netflix и други услуги можат да додаваат десетици нови телевизиски емисии и / или филмови секој месец, Crackle додава можеби помалку од 10.

Ако сте прегледувач на услуги за стриминг на VUDU, иако тоа е услуга за плати-за-поглед, таа почна да нуди бесплатни понуди за избраните постари и помалку филмови на барање (Вуду сеуште се бара) - веројатно да се привлече повеќе гледачи кои бараат бесплатни стриминг содржини.

Во однос на брзината на интернет, Crackle работи со само 1mbps - но може да забележите некои мали пиксели или макроблокирање - мојот предлог е минимална брзина на широкопојасен интернет од 2 до 3mbps пожелно.

За повеќе детали за Crackle, проверете ја нивната официјална страница за најчесто поставувани прашања