Парагон менаџер за поделба бесплатно

Целосен преглед на менаџерот за поделба на парагонците

Paragon Partition Manager Free е софтвер за управување со партиции за Windows кој ќе ги форматира , брише, менува големината и ќе ги скрие партициите .

Бидејќи ова е бесплатна верзија на Paragon Partition Manager, постојат голем број на ограничувања, но секако може да се користат за различни задачи за основната партиција.

Забелешка: Парагон хард диск менаџер Основни вклучува Partition Manager Free (кој се користи за да се нарече Paragon Partition Manager Express). Ова е најсовремена верзија на менаџерот за поделба од Paragon.

Преземете го Paragon Hard Disk Manager Basic
[ Paragon-software.com | Преземи и инсталирај ги советите ]

Чувајте читање за повеќе информации во врска со оваа бесплатна алатка за поделба на дисковите и она што јас мислев во врска со тоа откако ќе го пробате.

Парагон поделба менаџер Слободен Добрите & amp; Конс

Во оваа програма нема толку многу функции како во слични алатки кои ги разгледував:

Позитивни:

Конс:

Повеќе за менаџерот за поделба на Paragon бесплатно

Моите мисли на менаџерот за поделба на парагонците

Едно нешто што ми се допаѓа за Paragon Partition Manager Free е тоа што може да се постави за да се применат промени само откако ќе ги доставите. Ова е многу честа опција помеѓу алатките за поделба на дискови, бидејќи ви овозможува да планирате голем број на акции и потоа да ги примените последователно во еден удар, заштедувајќи многу време. Меѓутоа, може да ја исклучите оваа функција ако претпочитате да имате се што се случи веднаш откако ќе ја направите промената.

Друга работа што ја сакам е кога бришам партиција, од вас се бара да го потврдите со проверка на кутија, а потоа притиснете на копчето Избриши . Ова е одлична сигурносна функција, помагајќи да ве спречи случајно да избереш погрешен погон. Yikes.

Многу е лошо што има многу функции кои работат само ако го надградите менаџерот за подесување на Paragon. Не само што неактивните копчиња ја допираат интерфејсот, повеќето се слободно достапни во друг софтвер. На пример, мигрирање на оперативен систем на нов хард диск и копирање на партиции помеѓу дисковите е функција пронајдена во други програми како EaseUS Partition Master Free Edition и MiniTool Partition Wizard Free Edition .

Преземете го Paragon Hard Disk Manager Basic
[ Paragon-software.com | Преземи и инсталирај ги советите ]

Забелешка: За да ја преземете бесплатната верзија на Paragon Partition Manager, задолжително изберете го копчето за преземање за 32-битната или 64-битната верзија на програмата под делот ресурси на дното на страната за преземање.