Најдобра вокали / микро / DJ додатоци за iPad

Проверете ги опциите

IPad има голем број на додатоци за вокалистите и диџеите, вклучувајќи и неколку DJ станици кои можат да ви дадат тактилни чувства на грамофони заедно со дигиталната моќ на iPad. За пејачите, постои избор помеѓу iPad-компатибилен микрофон, адаптер за закачување во вашиот студиски квалитетен микрофон, или дури и докинг-станица која ќе им овозможи на повеќето микрофони и инструменти да се закачат на iPad.

iRig Mic

Благодарение на Амазон

IRig Mic е микрофон специјално дизајниран за iPhone и iPad. Микрофонот се приклучува во приклучокот за слушалки и работи заедно со IK Multimedia софтвер како VocalLive и iRig Recorder. Исто така, ќе работи со било која друга вокална или апликација за снимање за iPad. Оние што сакаат да го користат со микрофон, можат да го користат iKlip за да го клипуваат нивниот iPad на нивниот држач за микрофон. Повеќе "

iDJ Live II

Благодарение на Амазон

iRig Mix е убаво, но ако навистина сакате да го трансформирате вашиот iPad во DJ станица, iDJ Live II би можел да биде подобро прилагоден. Оваа пренослива опрема има двојно подесување на грамофон со централен миксер. Системот комуницира со вашиот iPad, овозможувајќи ви да ја извлечете музиката од вашата библиотека и да ја напојувате станицата со апликацијата djay. Можете исто така да користите iDJ Live за видео mashups користејќи vjay. Повеќе "

iRig Pre

IRig Mic е во ред ако сакате да купите микрофон за вашиот iPad, но повеќето пејачи веќе имаат микрофон. Или два. Или три. Нема потреба да додадете уште една колекција само за да ја закачите iPad. IRig Pre обезбедува XLR интерфејс за вашиот iPhone или iPad. И покрај само да се поврзам, адаптерот вклучува 48V Phantom Power функција која работи на 9V батерија за да можете да закачите кондензаторски микрофон и да не се грижите за мозокот на моќта на iPad. Повеќе "

Apogee MiC

Друг солиден микрофон за iPad е направен од Apogee. MiC има капсула "студио квалитет" и вграден предупредувач за да им даде поттик на вокалите. Во прилог на Гаража Бенд, MiC Apogee е компатибилен со други апликации како Anytune, iRecorder и Loopy меѓу другите. Повеќе "

Alesis iO Dock Pro

IO Dock е дизајниран да биде докинг станица за музичари. Единицата вклучува XLR влез и фантомска моќ за кондензаторни микрофони. Исто така има влез од 1/4 инчи за електрични и бас гитари или едноставно приклучување на излезот од вашиот миксер во приклучната станица за да го користите вашиот iPad како студио за снимање. iO Dock, исто така, вклучува и MIDI-влез, така што можете да поврзете MIDI-уред и да ги користите многуте MIDI-компатибилни апликации на iPad. Ова го прави iO Dock добро решение за мулти талантливиот музичар или бендот кој сака да користи солиден студиски софтвер без трошење рака и нога.

iRig Mix

iRig Mix може да се користи со еден iPhone или iPad, користејќи го влезот за додавање на микрофон или инструмент во мешавината, или со двојни уреди во повеќе традиционални DJ-поставки. Единицата може да се напојува со батерија, напојување со наизменична струја или преку USB кабел вклучен во компјутер и дизајниран е да работи заедно со апликации како што се DJ Rig, AmpliTube, VocaLive и GrooveMaker. Повеќе "

Numark iDJ Pro

Чекор од iDJ Live е Numark's iDJ Pro. Оваа единица ја користи истата идеја Numark која се користи со iDJ Live и ја претвора во повеќе професионални работни станици. Оваа единица вклучува RCA влезови, влез за микрофон, избалансирани XLR излези и излези за слушалки. Додека iDJ Live може да биде одличен во пракса и на забави, iDJ Pro има за цел да ја доведе партијата во клубот. Повеќе "