Користење на JailbreakMe да JailBreak на iPhone и други уреди за iOS

01 од 04

Користење на JailbreakMe да JailBreak на iPhone и други уреди за iOS

Џон Ламб / избор на фотографот РФ / Getty Images

Додека jailbreaking на iPhone се користи за да биде малку комплексен процес кој бара солидна технички вештини, веб-сајт наречен JailbreakMe.com ја искористи предноста на безбедност дупка во iOS 4 да се направи jailbreaking многу едноставна.

Важно е да знаете дека Apple може да ги затвори безбедносните дупки што JailbreakMe.com ги користи во секое време. Процесот детален во ова упатство работи од јули 2011 година, но ако го читате после тоа, Apple можеби ја поправи безбедносната дупка. Тоа, рече, Apple има фиксна бројни дупки и JailbreakMe.com најде нови, па затоа е можно дека новите методи ќе се појават дури и кога старите ќе завршат.

Jailbreaking, се разбира, значи дека ќе можете да инсталирате апликации кои не се одобрени од Apple на вашиот iOS уред. Ова можете да го направите преку Cydia App Store, која е инсталирана како дел од процесот на JailbreakMe.com, или Installer.app/AppTap.

Важно е да се запамети, се разбира, дека со инсталирање на апликации што ги добивате насекаде освен App Store на Apple, може да бидете изложени на малициозен код или други проблеми со кои Apple можеби нема да ви помогне да излезете од .

За да користите JailbreakMe.com, ќе ви треба iPhone , iPod touch или iPad со iOS 4.3.3 (на jailbreak iOS 3.2 или 4.0.1, обидете се на www.jailbreakme.com/star/.) Ако сакате да бидете во можност jailbreak вашиот уред, не надградувајте над овие верзии на оперативниот систем.

За да го започнете процесот на jailbreaking, посочете го прелистувачот на вашиот уред на http://www.jailbreakme.com.

02 од 04

Посетете JailbreakMe.com

Кога JailbreakMe.com се вчитува во вашиот прелистувач, ќе видите порака на екранот што опишува што е jailbreaking. Вашите опции вклучуваат учење повеќе со допирање на копчето Повеќе информации или започнување на процесот на jailbreak.

За да го направите тоа, допрете го копчето Free под иконата Cydia. Исто како и со копчето App Store, копчето потоа ќе се промени за да го прочитате Инсталирај . Допрете го ова и ќе започнете да го блокирате Вашиот уред.

03 од 04

Превземање на софтвер

Откако ќе го искористите копчето Инсталирај, ќе бидете вратени на почетниот екран на вашиот уред, исто како што инсталирате апликација од App Store. Во овој случај, сепак, апликацијата која се инсталира е Cydia , алтернативната продавница за апликации.

Преку WiFi, ова треба да потрае неколку секунди. Над 3G , ќе потрае малку подолго.

Побарајте ја иконата Сидија. Кога ќе го видите и може да кликнете на него, вашиот уред е jailbroken. Верувај или не, толку е лесно!

04 од 04

Започнете со користење на Cydia

Па, тоа беше лесно, нели? Со Cydia App Store инсталирана на вашиот уред, сега можете да ги користите апликациите од тоа што заедно со App Store на Apple. Запомнете, сепак, тоа не е проверено на ист начин како и App Store, па постои ризик во користењето.

За да го отстраните jailbreak-от, поврзете го уредот со вашиот компјутер и потоа вратете го на фабрички поставки и вратете ги вашите податоци од резервна копија .