Користење на Аеродромот Експрес и AirPlay со Sonos

Како да проследувате музика користејќи AirPlay преку систем на Sonos

Sonos е сè попопуларна цела домашна музичка платформа која им овозможува на корисниците безжично да проследат музика низ дома преку WiFi. Ова го прави слушањето музика низ домот многу погодно, но има повеќе на приказната.

Sonos може да се користи со Airplay

Иако Sonos е многу практична опција за репродукција на музика од цела куќа, едно од ограничувањата е тоа што е затворен систем. Со други зборови, системот работи само со безжични звучници и компоненти со звук со Sonos и не е компатибилен со други безжични опции како што се MusicCast , HEOS, Play-Fi или директно стриминг преку Bluetooth .

Ова исто така значи дека, надвор од кутијата, Sonos не е компатибилен со Apple AirPlay. Сепак, постои начин на кој навивачите на Apple iTunes / Music можат да ги пренесуваат своите музички содржини и библиотеки низ куќата користејќи го системот на Sonos.

Начинот на кој се прави ова е со користење на Apple Airport Express како мост помеѓу AirPlay и Sonos системот.

Покрај Аеродромот Експрес, исто така ќе треба да купите Sonos Play: 5 безжични звучници, Sonos CONNECT или CONNECT: AMP .

Поставување на Apple AirPort Express да работи со Sonos

Откако ќе имате еден од тие производи на Sonos и AirPort Express, тука се потребните чекори што треба да ги направите за да го добиете Apple Airplay на работа.

Откако ќе ги завршите горенаведените чекори, сега можете да го направите следново:

Крајна линија за користење на Airplay со Sonos

Користејќи единствен Apple Airport Express како мост, можете да проследувате музика складирана или достапна на кој било iOS-компатибилен уред во текот на безжичниот домашен аудио систем Sonos. Аеродромот Експрес треба само да биде поврзан со еден компатибилен производ на Sonos во системот - мрежата на Sonos се грижи за останатите. Ако имате производи на Sonos во повеќе соби, можете да ја проследувате истата музика на некои, или на сите нив.

Сепак, мора да се напомене дека не можете да го користите AirPlay за да испраќате различни музички селекти во различни простории. Во овој случај, Apple AirPlay може да се користи за испраќање на еден избор во една или повеќе соби, и на друга услуга за стриминг треба да се пристапи за испраќање на различен музички избор во една или повеќе преостанати простории. Консултирајте ја страницата со прашања за Sonos за сите дополнителни прашања што ги имате за поставување, решавање на проблемите или оптимизирање на вашите Sonos и Airport Express, бидејќи различни корисници може да наидат на посебни проблеми. -

Исто така, покрај користењето на AirPlay со Sonos системот преку Аеродромот Експрес, ако имате Sonos PlayBar вклучен во поставувањето на Sonos, исто така можете да интегрирате медиумски стриминг на Apple TV во мешавината. Оваа дополнителна можност не е само одлична за пристап до аудио и видео стриминг за вашиот телевизор и PlayBar, но исто така можете да го користите Apple TV уредот за да проследувате музика низ целиот систем на Sonos.

Одрекување: Основната содржина на овој напис првично беше напишана од Барбадос Гонзалес, но е изменето, реформирано и ажурирано од Роберт Силва .