Јамаха е MusicCast спојува домашно кино и целата куќа Аудио

Безжичниот мулти-соба или целата куќа аудио, има направено многу навлегувања во последниве години, со SONOS е најпозната опција. Сепак, постојат и други опции, вклучувајќи го и Samsung's Shape , HEON Denon, DFI 's PlayFi , Apple Airplay , Qualcomm's AllPlay, DLNA и многу повеќе.

MusicCast на Јамаха: Старо име, нов систем

Во 2003 година, Јамаха воведе функционален безжичен мулти-соба аудио систем наречен MusicCast, но многу се смени и во просторијата за повеќе простории и безжично поврзување од тоа време. Како резултат на тоа, Јамаха има пренесено вкупно преработи својот концепт MusicCast за денешните мулти-соба аудио потреби.

CoreCast Core Features

Покрај горенаведените основни карактеристики, платформата MusicCast може да се интегрира и со Echo Dot преку жична или безжична конекција, а Јамаха ја додаде поддршката на MusicCast за други уреди со Амазон Алекса, вклучително и Amazon Echo, Amazon Tap и Amazon Fire ТЕЛЕВИЗИЈА.

Да започнеме со MusicCast

Користењето MusicCast е лесно. Еве што треба да имате и да направите:

Производи на Јамаха MusicCast

За да се прошири практичноста на MusicCast, Yamaha обезбедува надградби на фирмверот за неколку сега постари производи, кои вклучуваат следново:

Примери на Јамаха Производи до 2017 година со можност за вградување на MusicCast вклучуваат:

Во крајна линија

Постојат неколку безжични мулти-соба аудио системи - но, ако имате сопственик на ресивер за домашно кино, стерео ресивер, звучна лента или систем за домашно кино во кутија, проверете дали ја нуди функцијата MusicCast. Ако е така, се што треба да направите е да купите еден или повеќе, Јамаха безжичен сателит или напојувани мрежни звучници и можете да го проширите вашето искуство за слушање музика далеку од главниот домашен театар или музичка соба.

Ограничувањата на MusicCast се дека не е компатибилен со безжичните производи на звучници од други системи (како што се HEOS, DTS Play-Fi или Sonos) и дека не можете да користите звучници за музика MusicCast како главни звучници или звучници за опкружувачки звук за ресивер за домашно кино.

Ако барате информации за поставување на домашно кино користејќи безжични звучници, проверете: Вистината за безжичните звучници за домашно кино .