Конвертирање на PDF датотека во Word документ

PDF датотеки се најчестиот начин за споделување на документи помеѓу платформи, но примачот кој треба да го уреди PDF-то не секогаш сака да ги уредува датотеките во Adobe Acrobat. Тие повеќе би сакале да работат директно во датотека Word.

Иако можете да ја исечете и залепите содржината на PDF во Word документ, постои подобар начин. Можете да конвертирате PDF датотека во Word документ користејќи Adobe Acrobat DC. Оваа апликација за облак го олеснува работењето со датотеки во канцеларијата или во движење.

Како да конвертирате PDF датотека во Word

За да конвертирате PDF датотека во Word, едноставно следете ги овие лесни чекори:

  1. Отворете PDF во Acrobat DC .
  2. Кликнете на алатката Export PDF во десниот панел.
  3. Изберете Microsoft Word како формат на извоз. Изберете Word документ .
  4. Кликнете на Export . Ако PDF-от го скенирал текстот, Acrobat автоматски го извршува препознавањето текст.
  5. Наведете ја новата Word датотека и Зачувај ја.

Извозувањето PDF во Word не ја менува оригиналната PDF датотека. Останува во оригиналниот формат.

За Acrobat DC

Adobe Acrobat DC е онлајн претплата софтвер достапен за Windows и Mac компјутери за годишен надомест. Можете да го користите софтверот за пополнување, уредување, потпишување и споделување на PDF-и, исто така, за извоз во Word формат.

Acrobat DC е достапен во две верзии, од кои може да извезува во Word, Excel и PowerPoint. Acrobat Standard DC е само за Windows. Со него, можете да уредувате текст и слики во PDF и да создавате, пополнувате, потпишувате и испраќате форми. Acrobat Pro DC е за Windows и Mac компјутери.

Покрај стандардите во верзијата, про верзијата вклучува можности за споредба на две верзии на PDF за преглед на разликите и за конвертирање на скенираните документи во PDF, кои може да се уредуваат и кои може да се пребаруваат. Acrobat Pro исто така вклучува напредни мобилни функции. Adobe нуди бесплатна апликација Acrobat Reader за мобилни уреди кои работат заедно со Acrobat DC за да ги прошират можностите за производство.