Како да ја ресетирам лозинката за Windows?

Ресетирајте ја лозинката за најава за Windows 10, 8, 7 или Vista

Постојат само два одобрени начини за ресетирање на лозинка за Windows, кои се дискутирани на дното на оваа страница. Сепак, постојат многу причини зошто еден или друг метод многу често не е опција.

За среќа, постои "неодобрени", но совршено безбеден и многу ефикасен начин за ресетирање лозинки за Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 и Windows Vista .

Како да ја ресетирате вашата лозинка за Windows

Можете да ја ресетирате лозинката на вашиот компјутер со привремено пребришување на извршната датотека за едноставност на пристап со командната линија која може да се изврши надвор од Windows, овозможувајќи му ја сега-overwritten функцијата од екранот за најава на Windows за да се отвори Command Prompt , а потоа да ја ресетирате лозинката на сметката преку мрежниот корисник команда .

Додека овој процес за ресетирање на лозинката е прилично вклучен и бара работа од командна линија , многу е во способноста на секој да го прочита ова.

Тоа, рече, процесот се разликува на важни начини помеѓу верзии на Windows, главно се должи на различните начини на кои различни оперативни системи на Microsoft ви овозможуваат пристап до командната линија надвор од Windows. Поради овие разлики, создадовме многу детални упатства за ресетирање на лозинката што можете да ги следите, специфични за која верзија на Windows што ја користите:

Важно: За да го користите овој метод за ресетирање на лозинката, ќе треба да имате пристап до некој вид медиум за обновување или инсталација за вашата верзија на Windows. Оригиналниот медиум за инсталација ќе работи за Windows 10, 8, 7 и Vista. Дискот за поправање на системот е добар ако користите Windows 10, 8 или 7 или Drive Recovery, ако во Windows Windows или Windows 8. Користете го медиумот за инсталација или обновување од друг компјутер, вашиот или пријател, е во ред и добивате " t скрши било какви лиценца договори со Microsoft - само бидете сигурни дека тоа се совпаѓа со вашата верзија на Windows точно.

Што е за Windows XP?

Можно е да се направи овој трик работа за Windows XP, но тоа не е скоро толку едноставно како што е со поновите верзии на Windows поради начинот на кој функционира Recovery Console .

Наместо овој трик, видете ја заборавив мојата Windows XP лозинка! Може ли да сторам нешто за тоа? и обидете се со еден од другите предлози таму.

Одобрен & # 34; Мајкрософт "; Методи за ресетирање лозинки

Постојат два преферираните начини за ресетирање на лозинката за Windows и препорачуваме да одберете една од овие наместо да ја следите погоре наведената постапка - ако вашата ситуација дозволува тоа.

Ако користите Windows 10 или Windows 8 и користите е-адреса за да се логирате , следете го Како да ја ресетирате лозинката на сметката на Microsoft наместо горниот совет. Во оваа конкретна ситуација, и само во оваа ситуација, ова не е само претпочитаниот метод за користење; тоа е еден од единствените начини на работа. Друга опција е софтверот за обновување на лозинката, но нема гаранција за еден од тие.

Ако претходно сте создале диск за ресетирање на лозинката или флеш диск и знаете каде е , тогаш користете го тоа на екранот за најава во која било верзија на Windows. Ако користите Windows 10 или 8 со сметката на Microsoft (ако се најавите со адреса за е-пошта), никогаш не сте можеле да креирате диск за ресетирање на лозинката и така да не би требало да имате обид.

Видете Начини да ги изгубите лозинките на Windows за комплетната листа на ресетирање, обновување и други опции за лозинката.