Ја заборавив мојата Windows XP лозинка! Може ли да сторам нешто за тоа?

Некои начини да се вратите назад ако ја заборавите вашата XP лозинка

Па ја заборавивте лозинката за Windows XP? Не грижете се - тоа се случува со најдобрите од нас. Ние треба да направиме сигурни, тешко погодни лозинки, но понекогаш ги правиме толку комплицирани што ги забораваме сами!

Постојат многу начини да најдете лозинка за Windows XP која сте ја заборавиле!

Обидете се да се погоди лозинката за Windows XP која сте ја заборавиле

Не се смееш! Ќе бидете изненадени колку често ова функционира. Пред да се префрлиме во сите методи за обновување на висока технологија, обидете се со најтешко да се сетиш како може да биде твојата XP лозинка.

Повеќето лозинки, дури и комплицирани, често се инспирирани од луѓето, местата и работите во нашиот личен и професионален живот.

Може ли вашата Windows XP лозинка да има врска со:

За уште една помош за запомнување на вашата лозинка за Windows XP, видете Како успешно да ја погодите вашата лозинка .

Користете го вашиот Windows XP Password Reset Disk

Претпоставувајќи дека сте проактивни и креираа диск за ресетирање на лозинка за Windows XP во некое време во минатото, користете го на екранот за пријавување на XP за да ја промените лозинката.

Дискетата за ресетирање на лозинката ќе продолжи да работи дури и ако сте ја смениле лозинката за Windows XP од создавањето на дискот.

Имаат друг корисник Промена на вашата XP лозинка за вас

Ако има други корисници кои имаат сметки на вашиот компјутер, еден од нив може да биде поставен со администраторски пристап до ниво. Ова значи дека корисникот ќе може да ја промени вашата Windows XP лозинка за вас од неговата или нејзината сметка.

Hack вашиот Windows XP профил со програма за наплата на лозинка

Ако сте го дал вашиот најдобар шут, но дека сите важни Windows XP лозинка се уште се кријат некаде во вашиот ум, тогаш е време да се обиде нешто малку повеќе технички.

Алатките за наплата на лозинки за Windows се софтверски програми дизајнирани да ја повратат или ресетираат / избришат вашата лозинка за Windows XP. Тие понекогаш може да бидат тешки за употреба, но ако нема надеж за сеќавање на лозинката и може да следите неколку едноставни упатства, алатките за наплата на лозинки за Windows се животни штедачи.

Уште не може да ја пронајдете вашата лозинка за Windows XP?

Ако сè уште не можете да ја лоцирате вашата лозинка, дури и откако ќе ги користите бесплатните програми за обновување на лозинката за Windows поврзани со погоре, ќе треба да извршите чиста инсталација на Windows XP која ќе го избрише сè на вашиот компјутер.

Тоа е драстичен и деструктивен чекор, но Windows XP е сериозен во врска со безбедноста.