Како да зачувате било која е-пошта како EML-касета во Windows Mail

Вклучете ја секоја е-пошта во Канцелариски

Постои толку многу прекрасни канцелариски материјали достапни за преземање, и лесно е да се тркалаат и вашите.

Но, исто така можете лесно да зачувате било која е-пошта како канцелариски материјал во Windows Mail и Outlook Express.

Зачувајте било какво е-пошта како EML-касета во Windows Mail или Outlook Express

За да користите каква било порака како канцелариски материјал за вашите пораки во Windows Mail или Outlook Express:

Бидете сигурни дека се сеќавате на папката на која сте ја зачувале новата идентитет. Препорачувам да ја користите истата папка што ја користите за другите ЕМЛ канцелариски материјал.

Тоа е тоа, сега можете да го користите вашиот нов канцелариски материјал за фасцинантни нови пораки во Windows Mail или Outlook Express.

Препрати ги пораките за е-пошта во Outlook Express

Ако зачувате порака од папката Испратени предмети како .eml датотека, можете повторно да ја испратите е-поштата со двоен клик и испраќање на .eml датотека во Outlook Express.

Во Windows Mail, можете да ги третирате овие пораки како погоре.

Инсталирајте Outlook Express канцелариски материјал во EML формат

На пример, нема потреба од инсталирање. Доколку ЕМЛ канцеларискиот материјал доаѓа како компресирана zip датотека, можете едноставно да ја отпакувате со помош на WinZip.

Сега можете да ја "инсталирате" .eml датотеката во било кој директориум што го сакате. Ја ставив мојата EML Outlook Express канцелариски материјал во папката Мои документи \ Канцеларија за да ги имаат сите уредно собрани на едно место, на пример.

И, се разбира, користење на .eml канцелариски материјал е исто толку едноставно како и инсталирањето!

ЕМЛ Канцелариски не работи?

Ако имате инсталирано кумулативно безбедносно ажурирање за Outlook Express (911567), осигурете се дека исто така го добивате и овозможуваат пакетот KB918766 за канцелариска работа .eml да работи. По инсталирањето на ажурирањето, можете да ја користите оваа регистарска датотека за да ги поставите потребните вредности: Изберете Run ... од менито Start , напишете "regedit" и кликнете OK . Сега изберете Датотека | Увези ... од менито во Уредувач на регистар и отворете zenable_eml_stationery.reg.

(Тестирано со Outlook Express 6 и Windows Mail 6)