Како да ги изгубите Apple AirPods

Кога Apple ги објави своите вистински безжични AirPods earbuds, многу експерти тврдат дека плаќањето на повеќе од 150 американски долари за гаџети кои лесно се губат е лоша идеја. На крајот на краиштата, без жици и мали и доволно лесни за да се вклопат во вашите уши, AirPods треба лесно да се изгубат.

Тоа може да биде вистина, но Apple има искуство со помагање на луѓето да ги најдат своите изгубени производи. Најди мојот iPhone им помага на корисниците да ги најдат своите изгубени или украдени iPhone-а со години. Apple сега го прошири Find My iPhone за да ги лоцира AirPods (со услуга наречена "Најди ги моите AirPods"). Еве што треба да знаете за да ја поставите и да ја користите оваа алатка за да ви помогне да ги најдете вашите изгубени Apple AirPods.

Барања за користење на My AirPods

За да ги користите Find My AirPods, ќе треба:

Како да поставите Најди ги моите AirPods

Секој кој е поставен Најди мојот iPhone знае дека ви е потребна iCloud сметка за да го направите тоа. Ако исто така ги поставите вашите AirPods да работат со iOS уред, веројатно знаете дека ја користат вашата iCloud сметка за автоматски да се поврзат со секој друг уред што го користите истиот iCloud профил.

Сам по себе тоа е убава особина, но кога станува збор за пронаоѓање на изгубени AirPods тоа е особено корисно. Тоа е затоа што не мора да го поставите Find My AirPods сами по себе. Додека имате активна iCloud сметка на iPhone или iPad, што сте го користеле за да го поставите вашиот iPhone и да го овозможите Find My iPhone вклучен во тој уред, вашите AirPods автоматски се додаваат во Find My AirPods. Прилично лесно, нели?

Како да се користи Најди ги моите AirPods

Ако сте ги изгубиле AirPods и сакате да ги пронајдете со помош на Find My AirPods, ви треба една од две работи:

Претпоставувајќи дека имате еден или друг, следете ги овие чекори за да ги најдете вашите AirPods:

  1. Допрете ја апликацијата Најди мојот iPhone за да ја стартувате на уредот со iOS или одете на iCloud.com на компјутерот
  2. Пријавете се со iCloud профилот што го користевте за да ги поставите вашите AirPods. Ако сте на iOS уред, прескокнете на чекор 4
  3. На компјутер, кликнете на иконата Најди iPhone
  4. Со ова, Find my iPhone / AirPods започнува и се обидува да ги лоцира вашите AirPods. Кликнете на менито Сите уреди и одберете AirPods . На iOS уред, само допрете AirPods
  5. Ако тие се пронајдени, ќе ги видите зацртани на мапа. Уредот што го користите за да ги пронајдете се појавува на мапата како сина точка. Постојат две обоени точки кои може да ги претставуваат вашите AirPods:
    1. Зелено- Ова значи дека вашите AirPods се онлајн (поврзани со iPhone или iPad) и дека можете да репродуцирате звук преку нив за да ги олеснате
    2. Греј- Ова значи дека Вашиот AirPods не може да се лоцира поради неколку причини опишани во Зошто Вашиот AirPods нема да се појави подоцна во овој напис
  6. Ако вашите AirPods имаат зелена точка до нив, кликнете на точка и потоа кликнете на иконата i во pop-up
  7. Во pop-up во горниот агол на екранот, кликнете Play Sound (Звук) за да ги направите вашите AirPods бучава.
  1. Кога вашиот AirPods го свири звукот, имате неколку опции:
    1. Стоп за репродукција- Ова го запира звукот (изненадувачки!)
    2. Исклучи лево- Ова го запира звукот што се репродуцира од левиот AirPod за да ви помогне да го пронајдете вистинскиот
    3. Mute Right- Ова го запира звукот во десната AirPods за да ви помогне да ја пронајдете левата страна.

И со тоа, треба да бидете во можност да ги најдете вашите изгубени AirPods. Ако не ја видите зелената точка во чекор 4 и наместо тоа гледате сива, има проблем.

ЗАБЕЛЕШКА: Ако вашите AirPods се наоѓаат на две различни места, кога ќе се обидете да ги најдете, ќе видите само еден по еден. Пронајдете го и ставете го во случајот AirPods, а потоа повторно вчитајте го Find My AirPods за да го лоцирате другиот.

Зошто Вашиот AirPods Won не се појави

Ако вашите AirPods имаат сива точка до нив, тоа значи дека Find My AirPods не можат да ја најдат нивната тековна локација. Наместо тоа, ја прикажува нивната последна позната локација. Постојат неколку причини зошто вашите AirPods не може да се најдат, вклучувајќи: