Каде можам да преземам Windows Vista?

Преземање на Windows Vista: Објаснети се Вашите опции

Дали сте го изгубиле оригиналниот Windows Vista DVD или потребате Windows Vista на флеш диск и фигурата што ја преземате како ISO слика е начинот на кој треба да одиме?

Ако сте без инсталационите датотеки за Windows Vista и треба да ги добиете вашите раце, симнувањето сигурно има смисла ... но размислете повторно.

Каде можам да преземам Windows Vista?

За жал, не постои единствен, комплетно законски начин да се преземе Windows Vista.

Оперативниот систем Windows Vista никогаш не бил продаден преку интернет од Microsoft, ниту од други легитимни трговци. Онлајн дистрибуцијата на Windows не започнала до Windows 7 и, се разбира, продолжува денес преку Windows 10 . Всушност, со среќа наоѓајќи дури и куси копија од Windows Vista. Може да најдете неколку луѓе кои продаваат Виста на Амазон, но обично не постои било каков вид на редовни акции.

Тука-и-тогаш копии на Windows Vista може да најдете за продажба од сајтови за кои никогаш не сте слушнале веројатно продаваат нелегални примероци заедно со лажни или украдени производи клучеви .

Па, што правиш? Имате неколку не-така-правни опции, кои ќе објасниме:

Преземи ја Виндоус Виста преку торрент сайт

Голем број примероци на Windows Vista во ISO формат постојат пловејќи околу разни torrent директориуми , сите лесно да се фати со слободен torrent клиент . За жал, никогаш не знаеш која од овие Виста преземања е хакирана, полн со малициозен софтвер и други проблеми со кои не сакате да се справите.

Ние не препорачуваме да преземете Windows Vista преку torrent.

Преземи ја Виндоус Виста од GetIntoPC.com

Една страница, GetIntoPC.com , е домаќин на 64-битни и 32-битни верзии на Windows Vista во ISO формат, подготвени за преземање: Windows Vista Home Premium Free Download ISO 32-битна 64-битна

Колку што можеме да кажеме, овие се чисти (без малициозен софтвер), совршени ISO слики од овие две изданија на Windows Vista Home Premium.

Тоа е сомнително дека "Мајкрософт" експлицитно го оправда хостинг на тие Windows Vista преземања, но тие веројатно не се грижат толку многу, или. Сеуште ќе ви треба валиден производ клуч за да го инсталирате, што е навистина она што го плаќате кога плаќате за верзија на Windows.

Не преземајте Windows Vista, туку заменете го наместо

Друга опција, ако горните идеи не звучат аппетитно (се согласуваме), е да побарате замена на вашиот Windows Vista DVD од Microsoft или од вашиот компјутер.

Ако купивте кутија копија од Виндоус Виста сама по себе, како од продавница во градот или од интернет-продавач, можеби ќе имате среќа да барате замена диск директно од Microsoft. Контактирајте го Тимот за дополнителни типови на Microsoft и објаснете ја вашата ситуација за нив.

Ако го купивте вашиот компјутер со претходно инсталиран Windows Vista, мора да го контактирате производителот на компјутерот директно за замена на DVD-дискот Виста или барем диск за враќање. Имајте го датумот на купување, клучниот производ на Виста (најверојатно лоциран на налепница на вашиот компјутер) и сите други информации што ги имате за вашиот компјутер подготвени пред повик.

Како да го добиете Windows Vista на Flash Drive

Последно, но не и најмалку важно, ако навистина го имате вашиот Windows Vista DVD за инсталација, но едноставно сте заинтересирани да го добиете тоа на флеш диск, за да можете да ја инсталирате Виста на компјутер на тој начин, ве молиме да знаете дека не мора да ја преземете Vista за да го направите ова.

Погледнете како да инсталирате Windows 7 од USB за помош. Да, процесот функционира и за Windows Vista.