Добрите и лошите страни на Minecraft: Pocket Edition

Размислувате за купување Minecraft: Pocket Edition? Еве зошто треба

Кога немате конзола или компјутер за да играте Minecraft , вашите игри опции се прилично ограничени. Сепак, постои одговор на оваа дилема - тука е причината зошто Minecraft: Pocket Edition е толку голем одговор на здодевност во секојдневниот гејмерски живот.

Што е Minecraft: Pocket Edition?

Minecraft: Pocket Edition е градење на играта првенствено наменета за телефони и уреди од таа природа. Pocket Edition на Minecraft моментално е достапен за iOS, Android, Windows Phone и Amazon Kindle Fire. Другата варијанта на Minecraft: Pocket Edition е позната како Minecraft: Windows 10 Edition. Minecraft: Windows 10 Edition може да се стартува на кој било уред користејќи Windows 10 (компјутер и таблет ). Додавањето Minecraft: Pocket Edition на артефактот на Mojang на титулите Minecraft беше главен фактор во популарноста на Minecraft, која извира брзо како што беше.

Кои се придобивките?

Има многу придобивки за купување Minecraft: Pocket Edition. Со непосреден пристап до една од најпознатите видео игри на светот во дланката на вашата рака, лесно можете да ја избегнете вашата здодевност во светот на виртуелни блокови. Без разлика дали патувате во патничко седиште на автомобил, во автобус, во авион или седите од удобноста на вашиот дом, Minecraft: Pocket Edition им овозможува на играчите лесно да добијат пристап до нивната омилена видео игра. Сите играчи треба да направат за да влезат во играњето својата игра е да го повлечат својот мобилен уред, да ја погодат иконата специјално за Minecraft: Pocket Edition и тие се во играта (по купувањето, се разбира). Minecraft: Pocket Edition и другите различни платформи на Minecraft достапни на пазарот остануваат генерално исти во опсегот на игра. Играчите можат да го користат режимот за преживување, Креативниот режим, Мултиплеер, и така натаму и така натаму.

Кои се негативните?

Потенцијален негативен за многумина е дека џебното издание на Minecraft не е целосно фатено до компјутерското издание на играта. Мојанг се погрижил да додаде содржина исклучиво на платформата за џебно издание за да се надомести за тоа. Друг потенцијален негативен е ограничување. Кога се навикнувате да играте на Minecraft за компјутер, играњето на Pocket Edition може да има збунети играчи, бидејќи во краен период на играта е помалку. Command Blocks, различни аспекти на Redstone , и уште повеќе треба да бидат или додадени или направени целосно без грешки, што може да предизвика мали проблеми со оние на кои се користат за оние карактеристики на PC верзија на играта.

Во заклучок

Ако барате одличен куп или играте кога ви е здодевно или кога сакате да се забавувате, Minecraft: Pocket Edition е одличен подарок за себе или за некој друг на кој му е потребно истото во животот. Ако уживате во Minecraft на компјутерот и на разни други платформи на кои е достапна, веројатно ќе уживате во џебот на играта подеднакво или дури и повеќе. Додека поголемиот дел од играта останува генерално ист, постојат некои забележливи разлики. Една разлика што всушност може да биде сосема неочекувано е тоа џеб издание и Windows 10 издание на Minecraft имаат неспокојот и поизразена графика од компјутерското издание на играта. Иако графиката не прави добра или лоша игра, слушањето и гледањето ова е дефинитивен фактор на сигурност дека Minecraft: Pocket Edition ја добива љубовта што ја заслужува од нејзините развивачи.