Добрите и лошите страни на главните продавници за апликации

Прегледи на App Store

App Stores се навистина популарни денес, за потрошувачите кои сакаат да преземаат / купуваат мобилни апликации, а исто така и за програмерите да ги покажат, продаваат и продаваат своите апликации.

Денес постојат многу App Stores и секоја од овие продавници на апликации многу се разликува од другите, во однос на цените, фактурирањето, презентацијата и поддршката. Секој дури и ја оценува истата апликација на различни начини, што конечно може да го добие клиентот во јазли за тоа дали или не да купи одредена апликација. Кои од овие продавници за апликации се најдобри и како еден избира од нив?

Во овој дел, ние се справи со добрите и лошите страни на главните App Stores на пазарот денес.

01 од 06

App Store на Apple

јаболко

App Store првично беше создаден од Apple Inc., за да им помогне на корисниците да преземаат апликации, бесплатно и платени, од iTunes Store на нивниот iPhone, iPod Touch и iPad.

Добрите

Конс

02 од 06

Андроид пазар

Андроид

Иако Google Android Market првично беше започнат на бавен старт, сега е неверојатно зголемен и по големина и популарност. Некои експерти веруваат дека наскоро може да биде способна да ја надмине семоќната продавница на Apple App Store.

Добрите

Конс

03 од 06

BlackBerry App World

капина

BlackBerry App World, кој беше во живо од април 2009 година, се покажа како една од најодлучните продавници за апликации, нудејќи повеќе од 3500 апликации. Презентацијата на продавницата е уредна и лесна за навигација. Секоја ставка е категоризирана систематски, па наоѓањето на било која апликација станува многу лесно.

Добрите

Конс

04 од 06

Nokia Ovi Продавница

Nokia

Nokia Ovi Store се фокусира на пет главни области, имено, игри, мапи, медиуми, пораки и музика.

Нокиа, несомнено, вложува напори за градење на нивната продавница за апликации и им дава на Епл, Мајкрософт и Гугл за нивните пари. Корисникот може да пристапи на Ovi услугите од неговиот мобилен уред, преку Nokia Ovi Suite на својот компјутер или дури и преку Интернет.

Добрите

Конс

Единствениот недостаток за Nokia Ovi Продавница е тоа што во моментов има многу малку апликации.

05 од 06

Microsoft Windows Marketplace for Mobile

Windows

И покрај тоа што има многу апликации за само неколку месеци, Microsoft Windows Marketplace for Mobile не импресионира. Се разбира, постојат и некои позитиви.

Добрите

Конс

06 од 06

Samsung апликација продавница

Samsung

Најголемата предност на Samsung Application Store е тоа што ги поддржува и Symbian и Pocket PC платформите. Продавницата исто така води совршен рекорд на своите апликации, темелно ги тестира.

Од време на време, Samsung апликацијата Store исто така се вклучува во промотивни активности и натпревари, каде што им нуди значителен износ на готовина на победничкиот инвеститор.

Добрите

Конс