Биттефендер спасување CD v2

Целосен преглед на CD-то за спасување на Bitdefender, бесплатна антивирусна програма за подигнување

BitDefender Rescue CD е токму она што звучи како: бесплатна бутабилна антивирусна програма што можете да ја користите за да го поправите вашиот компјутер ако е оштетена од вирусна инфекција.

Можете да ја ажурирате програмата и да ја скенирате секоја датотека или папка што сакате, без да морате да ги проверувате целата партиција за вируси.

Преземете го CD-то за спасување на Bitdefender
[ Bitdefender.com | Совети за преземање ]

Забелешка: Овој преглед е на Bitdefender Rescue CD v2, последен пат ажуриран на 27 јануари 2017 година. Ве молам дајте ми да знам дали има понова верзија што треба да ја разгледам.

BitDefender спасување ЦД Добредојдовте & amp; Конс

Покрај големите димензии, Bitdefender Rescue CD е одлична програма:

Добрите

Конс

Инсталирајте го CD-то за спасување на Bitdefender

Од страната за преземање, изберете ја врската наречена bitdefender-rescue-cd.iso за да ја преземете најновата верзија на Bitdefender Rescue CD како ISO слика.

Следно, мора да ја запали ISO сликата на дискот и потоа да се подигнете од него од компјутерот за да ја користите програмата.

Ако ви треба помош за креирање на дискот што може да се стартува, видете Како да ја запалите ISO датотеката со слики на DVD, CD или BD . Исто така, видете Како да го подигнете дискот CD / DVD / BD ако никогаш порано не сте стартувале од дискот.

Моите мисли на CD-то за спасување на Bitdefender

Ако претпочитате да не ја инсталирате десктопната верзија на Bitdefender на вашиот компјутер, мислам дека спасувачкото CD е одлична опција за да добиете некои од придобивките од скенерот на вируси, но без да се подигнете во оперативниот систем .

Од поставките, можете да одберете да ја овозможите зоната за паѓање на датотеки за да поставите секогаш отворена кутија на екранот за да можете да влечете и пуштите поединечни датотеки или цели папки во неа за да бидат скенирани од Bitdefender. Ова е во голема контраст со повеќето други бутабилни антивирусни програми, кои обично дозволуваат да се скенираат само целните хард дискови, а не специфични датотеки.

Некои други корисни опции вклучуваат исклучување на одредени типови на датотеки од скенови, овозможување на скенирање на архивните датотеки и скенирање на датотеки кои се помали од одредена големина.

Во прилог на скенерот на вируси, кратенка на десктопот на BitDefender Rescue CD го олеснува преземањето и инсталирањето на бесплатната програма за далечински пристап TeamViewer .

Нема многу што не ми се допаѓаат за Bitdefender Rescue CD, освен што може да потрае некое време за да го преземете софтверот.

Преземете го CD-то за спасување на Bitdefender
[ Bitdefender.com | Совети за преземање ]